Blogg

Är MTB-Vättern här för att stanna?

Nu när solen värmer och våren är på gång är det många som har börjat plocka fram både landsvägscykel och MTB har jag sett. Ett tydligt vårtecken är ju när man åker ut i kortbyxor första gången för säsongen och den premiären gjorde jag nu i eftermiddag. Det kunde ha gått bättre men det kunde absolut ha gått sämre också. Med en hand på styret kom en kastvind i en glänta som gjorde att jag segla ner på höger sida i asfalten. Det gick bra. Inga benbrott – bara lite skrubbsår och materialskador. Kortbyxorna var på i alla fall så nu är det vår .. 🙂 När MTB-cyklarna nu plockas ut igen så börjar man osökt tänka på MTB-Vättern förståss.. och hur är det då .. Är MTB-Vättern ett race som är här för att stanna?


 

Klart det är! Intresset för MTB-cykling och cykling över lag ökar hela tiden. Årets tak på 900 platser till MTB-Vättern nåddes snabbt och årets lopp är fulltecknat. Troligen blir det fler startplatser till nästa år men det gäller att vara beredd och anmäla sig direkt när anmälningstiden öppnar. Kolla filmen där Oscar som är arrangemangskoordinator på Vätternrundan berättar vad han tror om MTB-Vätterns framtid.

oskar   oskar-2

Sweden Bike Expo arrangerades på Älvsjömässan nu i helgen. En mässa för cykelbranchen, förbund och föreningar. Vätternrundan presenterade där sitt helt nya arrangemang ”Vättern Bike Games”. Det är en arenatävling med några av världens mest extrema cykelgrenar som går av stapeln 6-8 oktober 2017. Läs mer på www.vatternrundan.se

bike-expo    vattern-bike-games

Solen skiner och det börjar bli varmare. Det har blivit några rundor sedan sist och nu kör jag bara landsväg fram till Mallorca-lägret om ca två veckor. Därefter måste jag våga mig ut i skog och mark lite mer för att få lite känsla på MTB-cykeln. Eftermiddagens premiärrunda i kortbyxorna slutade som sagt med en vurpa. Jo – jag vet .. egentligen vill man inte berätta när man ha strulat till det helt på egen hand. Så jäkla klantigt .. Nåja .. Tur att jag inte bröt någonting nu inför Mallorca-lägret. Det hade ju varit katastrof.

varsol     simon

kna    fall

Energiförrådet är nu påfyllt för lång tid framöver tack vare support från Enervit. Stort TACK för allehanda energigivande drycker och bars. Det blir perfekt att kunna lägga med lite reservenergi i fickan på dom lite längre turerna som komplement till bananerna, nätterna och russinen.

enervit

Keep in touch 🙂


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Den rutinerade nybörjaren

//AMBASSADÖR MTB-VÄTTERN 2017// Motivationsspridaren som med skräckblandad förtjusning tar sig an sin fjärde Vätternrundan och dessutom sin första MTB-Vättern någonsin! Rutinerad på vägen och nybörjare i skogen. Bor med yngsta dottern och frun Tina i Västerås och arbetar till vardags på ett forskningsbaserat läkemedelsföretag. När jag inte umgås med familjen, sitter i bastun eller tvättar bilen ägnar jag mig gladeligen åt motion på ett eller annat sätt – gärna skidor, löpning eller innebandy. Under min ambassadörstid kommer ni få följa med mig på en både fängslande och inspirerande resa fram till min första start i MTB-Vättern.