Artikel

Isabelle minns den härliga lagandan på MTB-Vättern

2019-06-04

Vad gör man när brorsan frågar om man ska med till Motala och cykla MTB-Vättern? Frågar du Isabelle Christiansson är svaret enkelt – hakar på så klart!

Isabelle Christiansson tillhör en riktig cykelfamilj. Såväl hennes föräldrar som syskon tycker om att susa fram på två hjul och under två somrar i följd har hon och hennes pappa tagit sig runt Vätternrundan över 300 kilometer.
    När hon spontant fick frågan från sin bror om hon ville hänga med på MTB-Vättern i fjol fanns det ingen tvekan.
   
– Han sa att han hade en plats över i bilen och då hängde jag med. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig.
   
– Men det var så himla kul. Banan var jättefin och vissa delar minns jag väldigt väl. Loppet var varierande och på en del ställen var det väldigt vackert.

Det är i stort sett bara med fina ord som Isabelle berättar om sina upplevelser runt MTB-Vätterns bana. Men loppet innebar inte bara guld och gröna skogar. Det blev också en hel del slit.
   
– Problemet var mina skor. De sitter jättebra i pedalerna på min landsvägscykel. Men på MTB-cykeln, som jag lånade av min brors fru, satt de för hårt och jag fick inte loss fötterna. När jag behövde sätta ner fötterna så föll jag i stället. Men trots skorna var det en härlig upplevelse och fantastisk atmosfär längs loppet. Ingen blev arg för att jag låg mitt i spåret efter att ha ramlat, säger hon.

Visst var det en utmaning för Isabelle, som aldrig hade testat mountainbike tidigare. Men i mål kom hon och framför allt imponerades hon av stämningen längs banan.
    – Den var jättehärlig. Man märker att det är en härlig laganda bland cyklister och en gemenskap där alla hejar på alla. Oerhört trevligt, säger hon.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Vill du cykla MTB-Vättern? Läs mer och anmäl dig på vatternrundan.se


Isabelle Christansson

Ålder: 24 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo, föräldrar och tre syskon.
Jobbar: Som rådgivare inom kost och träning. Författare till boken Struntprat om kost och träning.
Därför ska man cykla MTB-Vättern: ”Det är en grym utmaning. Även jag som är vältränad fick pusha mig till gränsen. Men framför allt är det ett väldigt roligt och vackert lopp”.
Instagram: @Belliblonkan