Blogg

Livet är här, livet är nu och du är bra precis som du är!

Alla flöden där ute berättar om hur du ska vara för att passa in, vad som är normen, vad som är accepterat. De perfekta livet på Instagram. Bilder på ett välstädat hem, på nyttig mat, på glada barn och på hantlar och träningsprestationer. Massa hjärtan svarar att jag är okej. Jag andas ut, jag är en av dem.

Facebook. Statusuppdateringar och väntan på likes.  Kommer mina vänner att acceptera den jag är? Kommer de att tycka att det jag gör är okej? Jag har inte fått så många tummar upp, vad betyder det? Tänk om det betyder att det ingen gillar det jag gör, tänk om ingen gillar den jag är?!

När hälsotrenden (som i grunden är någonting sunt och bra) kolliderar med den sociala trenden tänker jag att något blir väldigt galet. För jag tänker att om vi bara kunde förmedla att all rörelse, att varje kilometer och varje enskild ekologiskt odlad böna gör skillnad, så kunde vi också vara mer i acceptans.  För det spelar ju faktiskt ingen roll hur många mil du cyklat, om pulsen är hög eller låg eller vilken kadens du haft. Det enda som spelar roll är ju att du faktiskt har cyklat. Att du har fått känna hur det känns att vara ett med naturen. Att du har fått känna friheten, känt dofterna. Att du i varje uppförsbacke fått hjärtat att jobba lite hårdare och visat att ingen gräns som ditt hjärta satt  är för svår att  ta sig an.

Vi är många som gjort oss fångar i den tid som är, lurade av ett spöke som egentligen inte finns. Vill du slå dig fri? Ja i så fall så handlar det om att lyssna till sin kropp för den har nämligen stenkoll. Den vill ha utmaningar men också tid för återhämtning. Den vill prövas och den vill andas. Den vill ha ett liv i balans. På lika villkor och i acceptans och jag tänker att en cykel kan ge några av de svar vi söker.

Nåväl, bara lite måndasstankar från en by i Småland. Med full respekt för alla som har högre mål än så. För varje människa har sitt. Alla människor är superhjältar i sina egna liv. Med olika mål och olika förutsättningar. Den viktigaste frågan är vad är just dina?

Ingen människa är förutbestämd. Du kan bli den du vill. För din och ditt välbefinnandes skull. Inget annat, eller ingen annan är viktigare än just du.

Ingen människa är förutbestämd. Du kan bli den du vill. Varje dag. I varje val.

.. och så måste vi ju givetvis prata om vädret. För gudaskymning vilket väder vi haft! Plusgraderna har öst över oss, fåglarna är galna, rådjuren äter upp varenda lila krokus som färgar vår mark och myrorna invaderar. Igår drog vi ut i friheten, Teran och jag, och jag tror minsann att vårt vårskrik var i paritet med Ronjas. Vildvittrorna flög sin väg, rumpnissarna tystade och vitsipporna gjorde sig redo för sin explosion…

img_20170326_141947_376

Vi har flyttat den korta visaren till sommartid. Sommartid är cykeltid. Cykeltid är njutningstid,  livsbejakandets tid. Kom och dela stunden. Jag kan dra. Så länge jag orkar. Sedan byter vi.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är AktivitusBianchiCraftCrescentEnervitPeppsterShimanoStadium och Thule.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.