Blogg

Hundra mil mellan raps och syren

Målet är uppnått, i lördags fick Teran och jag ihop våra hundra första mil tillsammans! 19 mars rullade vi ut på asfalt för första gången, då liksom nu i sällskap med min gode vän Lars. Då gjorde vi 28 km med en medelfart på 22,5 km/h och längtade efter vitsippor, i lördags cyklade vi ca 110km med 23,2 i medelfart. Lite snabbare, men betydligt längre såldes. Vitsipporna är utblommade men världen har exploderat i skönhet. Rapsen lyser illgul över fälten, den skira grönskan omfamnar en, äppleträden övergår i ett vitrosa regn och syrenernas kronblad öppnar sig i samma stund vi passerar. Det är så vackert att man nästan blir lite förbannad, som min morbror skulle ha sagt.

Rapsfält, det gulaste av guld och världen är verkligen vykortsvacker

Raps, det gulaste av guld och världen är verkligen vykortsvacker

Hundra mil alltså, nu är resten bonus. I fjol fick jag ihop fyrtio till innan rundan och med tjugofem dagar kvar tänker jag att jag nog kommer att trampa till mig något liknande i år. Till helgen åker jag och nybörjar-Anna ner till Österlen och cyklar, sedan väntar ju en cykeltur ner till världens bästa (eller åtminstone rockigaste) Vätternuppladdning på Sweden Rock Festival i Blekinge den 5-10 juni!

Ni som läste min förra blogg vet att jag hälsoboostar. Nu rekommenderas ju inte att börja mixtra med kosten allt för mycket inför rundan men jag ser det mest som om jag bombar kroppen med sådant både den och jag gillar. Veckans middagar är hämtade från ICAs nyttiga middagar och det är en härlig känsla att äta mat som inte bara är vacker, utan som också smakar ljuvligt och dessutom gör gott för kroppen.

Zuciniplättar med halloumi och dill. Till och med min annars tämligen grönsaksratande man utbrast i spontan applåd. Vilket betyg ICA!

Zuciniplättar med halloumi och dill. Till och med min annars tämligen grönsaksratande man utbrast i spontan applåd. Vilket betyg ICA!

20170522_1836351-1024x768

Snabba kycklinggulaschen, en liten favorit med tillagningstid under 30 minuter.

Även om nu inte vikten är det primära kan jag dock nöjt konstatera att kompisen på golvet visar 0,8kg mindre än förra veckan och då har jag ätit mer och oftare än vanligt! Härligt!

Nu dags att packa väskan igen. Österlen imorgon och SMHI lovar strålande sol och härliga plusgrader, det blir fint för cykelbrännan. Teran har sagt att den gärna vill till Simrishamn och spana in lite Lundellkonst och vem är jag att förvägra henne det?! 😉

Lyssna nu på fantastiska Antonia som sjöng in ”Nu grönskar det” till lördagens film. Själv nynnade jag på den under alla elva mil, men den versionen vill ni inte höra.

Hoppas allt går bra med era förberedelser, eller era drömmar. Varje cykeltur börjar med en tanke, hur lång den än må vara.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.