Artikel

Praktikant-Malin i mål till sjungande toner

2017-06-19

När radioprogramledaren Malin Stenbäck gick i mål i Vätternrundan var det till tonerna av Dirty Dancing-klassikern Time of my life. En passande titel.
– Känslan när jag hade gått i mål var fantastisk, helt underbart, säger Praktikant-Malin, som är hennes smeknamn i Mix Megapol-sändningarna.

Malin Stenbäck blev inbjuden att cykla Vätternrundan i direktsändning och nappade på erbjudandet. Tillsammans med pojkvännen Petter och fyra inbjudna cyklister bildade hon radiokanalen Mix Megapols egna Vätternrundan-team. Strax efter klockan tio på fredagskvällen gav de sig av och efter femton och en halv timme var de till slut tillbaka i Motala igen.

Och vilket mottagande det blev. Strax efter målgången inledde nämligen popkören Joyvoice en flashmob i evenemangsområdet, då flera hundra började sjunga på Time of my life, från filmen Dirty Dancing. När Malin så småningom nådde Mix Megapol-studion, där Tony Irving och Madeleine Kihlman sände Äntligen lördag, nådde även sången sitt klimax.
– Det var helt magiskt. Att få stå i mitten av alla människor … och jag som var lite rörd redan innan. Den här dagen kommer jag alltid att minnas, säger Praktikant-Malin med någon tår i ögonkanten.

Hur var din runda?
– Första tio milen gick jättebra, och då var det kul. Sedan strax före Hjo … då var det inte lika kul. Men jag insåg att det skulle vara längre att vända och cykla tillbaka, så det var bara att köra vidare. Men det började göra ont i knäna, i rumpan, i höften och händerna – och så pågick det i 13 mil till. Och om det var någon gång jag var nära att bryta ihop var det i depån med två mil kvar. Men det kunde jag ju inte göra.

Och det gjorde hon inte heller. I mål kom hon alltså till slut. Mycket tack vare lagkompisarna i Team Mix Megapol.
– Utan dem hade jag inte klarat av det. Det var lagets förtjänst. Man ska göra Vätternrundan ihop med andra.

Så du skulle rekommendera att cykla loppet också?
– Absolut. Om man har pannben. Det är tufft, för även om man är ett lag ska man trampa alla 30 mil själv. Men det är så fantastiskt när man har gjort det och kommer i mål.

Text och foto: Pierre Henriksson