Blogg

Hundar, happy babys och fötter som inte räcker till

Alltså det här med yoga. Hur får man till det liksom?! Det här “järnspettet” fick plats på ett pass i måndags och är fortfarande förundrad över hur människorna runt omkring stod i alla möjliga (och omöjliga) ställningar medan jag mest vinglade, trillade och försökte få styr på kroppen. “.. och för sedan foten in mellan händerna”. Ursäkta men mellan vems händer?! Mina är det minst en halvmeter till?! Inser givetvis att det här är något jag kommer att behöva göra ofta, att jobba med sina svagheter är enda sättet att bli av med dem och min stela kropp behöver sannerligen blidkas. Som på beställning så ordnar gymmet en yoga workshop idag och då är jag där.  Två och en halvtimme med grunderna i yoga känns som välinvesterad tid inför framtida hundar, fjärilar och happy babys. Kanske finns det en framtid där fötterna når hela vägen fram till händerna dessutom.

Cykling är lite enklare. Det är liksom bara att trampa på. åtminstone när man sitter fast på en trainer. För några dagar sedan plockade jag bort påsen från chefens huvud, fyllde den med de träningskläder jag inte använder och begav mig till Stadium för ett trevligt byte, kolla här;

Igår byggde jag ihop min nya trainer där det absolut svåraste momentet var att byta däck. Men med ofantligt tålamod, onda tummar och slutligen mannens hjälp så sitter nu ett slitstarkt, blått trainerdäck på min Black beuaty och det är bara att köra på, ända fram tills dess att gatorna är fria från snö, is och grus igen.

Och på tal om re:activate, visst har du också sportprodukter som du inte använder? Ett par fotbollsskor som står på en hylla kan snart springa över en gräsplan i Irak, din gamla skidjacka vandra i ett kylslaget Rumänien och din cykelhjälm skydda huvudet på en äventyrare långt borta eller alldeles nära. Re:activate sparar inte bara på jordens resurser, de hjälper oss att dela med oss av de vi redan har. Tillsammans med Human Bridge ser Stadium och vi till att återvinna och låta andra vinna . Bra va?

Oj, klockan rusar. Nu yoga.

En av de sju meditationsplatserna längs Kungsleden, denna mellan Abisko och Abiskojaure.

En av de sju meditationsplatserna längs Kungsleden, denna mellan Abisko och Abiskojaure.

 

Fem timmar senare…

WOW! Nej fötterna når fortfarande inte fram men nu fattar jag hur det ska göras och att det är magstödet som gör jobbet! Magen ja, bålstabilitet har jag förstått är nyckeln till det mesta. För att ha en bra ställning på cykeln och därmed få ut det mesta av övriga kroppen kapacitet, för att spara på armar och axlar, för att gå stolt genom livet och nu även att få fram den där foten. Hello big belly, nu ska du få jobba, och imorgon nytt yogapass igen. Järnet ska smidas medan det är varmt.

Kommande veckas träning/förberedelser då?  Ja jag har inte så där himla bra kunskap egentligen om vad det är jag behöver göra, men jag tänker att en mix av puls och lugn, av muskelstyrka och smidighet, av koordination och kondition är en bra början. I förra veckan var jag på spinning med min cykelklubb och den upplevelsen ska jag inte bara skriva om inom kort, utan också uppleva igen. Att spinna med klubben var liksom något helt annat än att spinna på ett gym.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.