Blogg

Det står hälsoboost på schemat

Med trettio dagar kvar till rundan blev det äntligen dags att börja ta kontroll över kosten. Inte bara för att det samlats lite väl mycket hull på den här kroppen, utan främst för att ge sin fantastiska kropp alla de förutsättningar den behöver för att få fungera så optimalt som möjligt. Ju mer jag förstår desto mer förundrad blir jag av hur allt är konstruerat och när jag väl börjar tänka på hur mycket jag själv kan påverka så svindlar det nästan. Så jag gör ett experiment, eller en utmaning kanske. De återstående trettio dagarna ska jag ge mig själv en hälsoboost så får vi se vad som händer med energi och  allergi, hull och hy, styrka och humör.

Hur ska jag göra det då? Ja, jag har en plan, som Sickan sa;

  • Som bas tar jag hjälp av ICA och deras nyttiga middagar. I deras app/hemsida finns samlat mängder av recept under kategorin ”Nyttiga middagar” att botanisera bland där den enda svårigheten är att kunna välja bland alla spännande rätter.
  • Jag ska absolut ta tag i frukostfrågan, allt för ofta hoppar jag över frukosten vilket resulterar i ett evigt, hungrigt småätande fram till lunch. Det skapar knappast lugn för kroppen då jag tänker att blodsockret måste åka berg- och dalbana hela förmiddagarna
  •  Mer bär och grönt! Fick en råsaftcentrifug av min man på cykelns dag (nåja, kanske var för att jag hade födelsedag också) och den ska invigas och användas. Här ska mixas fibrer, nyttiga fetter, antioxidanter och klorofyll! Ett enkelt och gott sätt att få i sig hälsobomber.
  •  Tänka på att få in basämnen i varje måltid. Protein för att underhålla musklerna, för att bygga celler, bilda enzymer och hormoner. Kolhydrater för energi till celler, inte minst till hjärnans, för mineraler, vitaminer och stabilitet i blodsockret. Sist men inte minst, nyttiga fetter för att kroppen ska kunna ta upp vitaminer, för att reparera celler och skapa energireserver.

Jag tänker att det nog inte bör vara svårare än så. Medvetna val, rena livsmedel, balanserad kost. Det borde ge resultat, inte bara på vågen utan främst för hela välbefinnandet.

Vill du ha tips om hur du förbereder dig kostmässigt inför den stundande rundan så ta en titt här;

Idag är det plötsligt lördag och högsommarvärme väntar. Om en stund hämtar jag prällen och så ger vi oss iväg längs en värld som just nu är så vacker att man nästan inte kan ta in allt. Rapsen står i blom, syrenerna knoppas, lammungar leker i hagarna och fåglarna sjunger som galna. Vilken obeskrivlig lycka att få uppleva allt detta från en sadel.

28 dagar kvar till start. Idag passerar jag ”hundra mil i benen”! Tjohooo!!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.