Blogg

Cykelfest och rockkalas

Cykelveckan drar snart igång uppe i Motala och i dagarna sex vankas det cykelfest där alla är välkomna. Veckan inleds med de allra yngsta när minivättern drar genom stan, därefter är det dags för MTB-Håkan och de andra ”skogsmaskinerna” att med tekniskt kunnande och ett himla mod ta sig an MTB-banan. Tungan rätt i mun och tyngden på dalskidan, eller hur det nu var. Till helgen kör urstarka Annika tjejvättern i rekordfart och proffsiga Jocke susar fram över de Östgötska slätterna under halvvättern. Stort lycka till kära ni och alla andra som har en härlig vecka framför er, själv åker jag på rockkalas och laddar för Vätternrundan 300km nästkommande helg.

Festivalliv alltså, i kombination med uppladdning inför den gigantiska utmaning som VR innebär, ja det kräver planering. Jag laddar med min egen ”halvvättern” genom att cykla de femton milen ner till Blekinge, med yogamatta och minigummiband i packningen och jag laddar med matlådor. Inser att jag nog aldrig kommer att bli inbjuden som kock till Nyhetsmorgon, men slutligen blev husvagnens kylskåp ändå fyllt av måltider där jag har koll på innehåll, näringsvärden och ekonomi.

Vilda har ätit upp sitt ben, maken har somnat i soffan och mörkret lagt sig över vår Bullerby. Nu snart natt och välbehövlig sömn även för den här damen. SMHI säger att det ska blåsa upp till 14m/s i byarna imorgon, måtte det vara åt rätt håll.

Har du koll på allt som händer under cykelveckan? Om inte så leta upp #cykelveckan2017 på Facebook, eller klicka in dig på Vätternrundans eventguide, där får du stenkoll!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.