Blogg

Underbara utvecklande utmaning!

Så länge jag laddat för detta, att dela med mig av min resa mot en snabb Tjejvättern 2017!

Välkommen till min blogg, en berättelse om mina dagliga insatser, långsiktiga tankar och målmedvetna val för att bli en bättre cyklist! Jag kan fortfarande tycka att det är svårt att kalla mig själv cyklist, har jag rätt till det? Eller är det endast eliten som klär i den benämningen… Denna fundering har dykt upp hos mig med jämna intervaller. Kanske på grund av min missade chans (insåg för sent i livet att jag gillade landsvägen) att bli en elitcyklist eller som en drivkraft till att kunna identifiera mig just som en CYKLIST. Jag har inget svar, men jag visualiserar vidare och gör vad jag kan för att bli så bra som jag kan bli!

Och det är till stor del detta jag vill dela med mig av till dig, att njuta av att hänge sig, att våga offra av tid, trygghet och bekvämlighet. För belöningen av framgång är en mäktig upplevelse!

img_8193

Framgång kan vara att våga cykla vidare efter en krasch.

Efter en sådan här filosofisk inledning hoppar jag vidare till det praktiska och teoretiska i min satsning, nämligen träningen-vilan-kosten-och-tekniken-snurren! I 10 år har jag jobbat som personlig tränare, så det här med träningsutveckling och delarna som berör densamma är i mångt och mycket integrerat i mitt system nu! Att analysera och reflektera, testa nytt och upptäcka är något jag gillar skarpt. Om jag ska välja två ord som definierar min livsåskådning och filosofi som tränare så är det UTVECKLING och UTMANING.

Trampar mot målgång på TV16

Trampar mot målgång på TV16

Så jag kommer dela med mig av både träning på hojen som på gymmet, mentala insatser, mat jag gillar och annat som kan ta mig mot målet. Tjejvättern genomför jag tillsammans med min klubb CK SubXX, en stark tjejklubb med ambitioner att alltid cykla säkert, snabbt och snyggt. Min fina vän Monika introducerade mig dit och efter det har suget till cyklingen eskalerat än mer lavinartat!

Under hösten har jag planerat in lopp, anlitat en dietist och tagit hjälp av Aktivitus för tester och träningsplanering – allt för att tydliggöra min hårdare satsning och utesluta missar. Smart planering, dedikerat genomförande och hjälp av de bästa – varför satsa halvhjärtat! Att jag tar hjälp fastän jag själv har kunskap inom området beror på att jag inte är bäst på konditionsidrott eller nutrition. Lämna inget åt ödet. Jag får också mer tid och energi över till att utföra satsningen när jag inte behöver planera den. Det finns en frihet i att ta hjälp, att stöttas och guidas av någon som är riktigt bra på vad han/hon gör.

På Aktivitus testklinik i Solna

På Aktivitus testklinik i Solna

Resultatet sedan de första testerna i november; jag har ökat min FTP med 30 watt, mer om detta i nästa inlägg. Då ska jag dela med mig av träningen här och nu, vad som ligger i planeringen och vilka aktuella utmaningar jag filar på.

To infinity and beyond!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.