Blogg

Hemmagjord cykelenergi

Mat är gott och att äta bra mat har alltid varit viktigt för mig som värdesätter träningsresultat och en stark kropp!

Raw food bollar

Go-fika!

Jag gillar att laga mat, ibland ska det dock hellre gå fort än vara fullt av flärd. Andra gånger lägger jag extra tid på att testa något nytt. Nu har jag testat några av ICAs recept på nätet, kolla filmen om du är nyfiken!

Att förstå sin kropps behov och lära sig vilken mat som ger just mig den mest hållbara energin är inte enkelt. Jag har själv testat diverse kosthållningar, oftast med fokus på att tappa vikt. Och just detta har jag med tiden jobbat mig ifrån, för jag vill orka prestera och ge kroppen allt den behöver för att klara kraven jag ställer på den.

Mat-nojja

I 8 år drogs jag med ätstörningar i olika skepnader. Till slut var jag så less på situationen att jag bara beslutade mig för att göra slut med mat-nojjan en gång för alla. Jag tog hjälp av en fantastisk psykolog och ätstörnings-enhet och kunde lägga dom tuffa åren och tankarna bakom mig.

Äta för att prestera

Kortfattat; ut med raffinerat socker (lämpar sig endast under längre träningspass eller lopp) och in med färska råvaror från frukt- och grönt till fisk och kött. Rotfrukter, bönor och linser är kalasbra kolhydrat-källor och torkade, frysta eller färska örter gör maten piffig! Använd olja som klarar upphettning (exempelvis raps-, kokos-) eller ringla oljan över maten vid servering.

img_9796

Omelett, en snabblagad favorit!

Jag är rätt präktig men goffar någon bit choklad varje månad och tar gärna ett glas skumpa eller vin lika ofta. På träningsresor blir det mycket extra av både mat och sötsaker och kroppen behöver det. Att gå tom på en längre tur straffar bara dig själv och de andra i gruppen 🙂

Recept

Här är några länkar till de recept jag testat nyligen.

ICAs ingefärs- och limebollarICAs Dhal, indisk linsgryta, ICAs Ceasarsallad

Må och ät gott!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.