Blogg

Cykel-styrka i det fria!

Vaknar olovligt stel och med en tjutande spänningshuvudvärk – blä! Vet att det är dags att ta tag i styrketräningen igen…

Att ägna många timmar i cykelposition är, tro det eller ej, inte det snällaste mot kroppen. Det går att välja en mer upprätt sittställning förstås men jag ska ju snabba på mina tider så jag tränar på att sitta i race position. Händerna nere i bocken och ryggen ser ut som en ostbåge – perfekt! Sedan pricken över i:et, en krök i nacken, eftersom jag behöver titta upp och se vart jag ska.

torso-angle

Som tränare vet jag mycket väl att detta inte är speciellt snällt* mot kroppen. Men jag älskar ju att cykla och att bli bättre på det! Lösningen? Att lägga till mycket rörlighetsträning och nu även styrketräning. Svag muskulatur blir lättare stel, så genom att hålla kroppen rörlig och till det addera rörelser som utvecklar styrka ska jag förhoppningsvis hålla.

Så jag greppade min kettlebell och klev ut på vår soldränkta gård. Min sambo Christian fick hålla i kameran och så småningom dök även sällskapssjuka Doris upp. Känslan… att andas in den höga svala luften, höra snön knarra under skorna och känna vårsols-värme mot kinderna… WOW! Det blev ett pass jag njöt av och som gav ny energi!

Vårt lilla hus

Vårt lilla hus

Imorgon blir det 3h på trainern, en helt annan typ av utmaning. Blir spännande att se hur kroppen känns efter förra veckans tuffa schema.

Vinn en Craft jacka! Skriv om ett bästa/värsta minne från något av Vätternrundans lopp och skicka in senast den 28/2. Du hittar till tävlingssidan här. Lycka till!

Må gott!

 Inte snällt mot kroppen p.g.a. hög belastning (kraft i pedal-varvet) samtidigt som ryggen är hållen statiskt i en mycket krökt position. 


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.