Evelina Danielsson och Marija Aurell är nya ambassadörer för Vätternrundan. I artikeln berättar de hur det känns att få representera världens största motionslopp på cykel.
Som ambassadörer ska Marija och Evelina sprida cykellycka, med start i helgen genom Vättenrrundans Instagramkonto.
Marija (tv) och Evelina träffades vintern 2016 och satte ett gemensamt mål att cykla Tjejvättern året därpå. I sommar firar loppet 30 år – ett firande de inte missar!
Artikel

Här är Vätternrundans två nya ambassadörer

2020-01-18

Vätternrundan fortsätter att satsa på ambassadörer.
    Från och med i år ska de två Motalaborna Evelina Danielsson och Marija Aurell sprida cykellycka ute på vägarna.
    – Vi kommer att dela med oss av våra vardagsäventyr med ännu mer pepp och uppladdning inför årets stora happening – Cykelveckan 2020, säger Marija Aurell.

Sedan fem år tillbaka har Vätternrundan arbetat med ambassadörer till sina evenemang. De utvalda ska inspirera, ge kunskap, tips och råd till andra deltagare som genomför något av loppen under Cykelveckan.
    – Ambassadörerna fungerar som positiva krafter för Vätternrundan och våra arrangemang, säger marknadskoordinator Andreas Andersson.

De nya ambassadörerna, Evelina Danielsson och Marija Aurell, har på kort tid gjort sitt Instagramkonto ”Rövardöttrar” till ett begrepp i Cykelsverige. De är flitiga i forum och, inte minst, i sociala medier. Tjejerna träffades vintern 2016 och beslutade under nyårsafton att tio mil långa Tjejvättern skulle bli ett gemensamt nyårslöfte. Sedan dess har Cykelveckan i Motala blivit årets höjdpunkt.
    – Det var under Tjejvättern som vår cykelresa startade så det ligger oss varmt om hjärtat. I år fyller loppet 30 år och vi missar aldrig ett firande, utan laddar för extra mycket feststämning tillsammans med alla andra härliga cyklister, säger Marija.

Evelina och Marija tycker om att cykla på feeling. Deras pass innehåller gärna en fika och varje tur bjuder på nya, spännande upplevelser.
    – Det bästa sättet att uppleva riktig cykellycka borde vara att hålla sig i närheten av Rövardöttrar. Då garanteras den känslan, säger Evelina.

Vilka lopp satsar ni på i år?
– Egentligen skulle vi vilja cykla alla lopp, men tyvärr kom en nackskada med långdragen rehabilitering i vägen för Evelina. Så Vätternrundan 315 km är utesluten för hennes del. Jag kommer däremot att cykla det tillsammans med MAIF CK, säger Marija.
    – Tjejvättern är redan bokad och klar. Den är given att vi cyklar tillsammans Jag drömmer om att vara i högform och att kunna köra min första MTB-Vättern. Beroende på hur träningen går i vår så lägger vi eventuellt till Halvvättern, utan tidsmål, säger Evelina.

Ambassadörsuppdraget sätter i gång redan den här helgen.
    – Från och med lördag kommer vi under en vecka att kapa Vätternrundans Instagramkonto som en start för vad som komma skall. Det blir en mix av varierad vardagsträning, bilder från våra turer och skönt cykelsnack. Sedan kommer vi att involveras på andra sätt och cykelsammankomster framöver, säger Marija.

Att det blev just Marija och Evelina var inget svårt val. Andreas berättar att tjejerna sprider en outtröttlig cykellycka och delar samma värderingar och värdegrund som Vätternrundan. Dessutom engagerar de sig i det lokala föreningslivet och har varit funktionärer i samband med Vätternrundans arrangemang.
    – Vi vill att de ska fortsätta att inspirera och genom samarbetet nå ut ännu bredare. De kommer dessutom att synas i våra kanaler, följa med på mässor och representera Vätternrundan i loppen de deltar i, säger han.
– Madelene ”Friluftscyklisten”Burgström är ett bra exempel på vad rollen som ambassadör innebär. Hon har representerat oss både på och av sadeln sedan 2016 på ett föredömligt sätt.

Text: Johan Fransson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan, privat


Marija Aurell

Ålder: 35 år.
Bor: Motala.
Arbete: Egen företagare inom orientalisk dans.
Intressen: Dans och yoga.

Evelina Danielsson

Ålder: 33 år.
Bor: Motala.
Arbete: Lärare.
Intressen: Friluftsliv och träning.

Från och med lördagen den 18 januari och en vecka framåt kommer Marija och Evelina att ta över Vätternrundans Instagram. Det utlovas bilder från träningsturer, skönt cykelsnack och träning i vardagen. In och följ de nya ambassadörerna!


CYKELVECKAN 2020

Det finns platser kvar i alla lopp. Du anmäler dig på vatternrundan.se.