Blogg

Uppladdningen inför Cykelveckan 2018 är startad

Vilken målgång har du i sikte nästa år?  Det är 28 veckor kvar till cykelveckan i Motala startar och 29 veckor kvar till Vätternrundan 2018, ni kör vi!

I veckan hade jag trainer premiär och det får väl ses som staren på vinterträningen för mig som för så många andra cyklisters. Jag försöker cykla ute så mycket som möjligt året om men det blir ju i ett lugnare tempo så här års så trainern är ett bra komplement trots att de är dötrist! Funderar på att uppgradera till en trainer så jag kan köra Zwift. Många blir tydligen helt besatta av det så varför inte testa, kan ju inte bli tråkigare tänker jag? 🙂

Men vinterträningen är också startskottet för uppladdningen inför mina målgångar 2018! Imorgon börjar nämligen mitt träningsupplägg inför Vätternrundan och målet sub9, vi siktar på 8.45! Ghaaa vad har jag gett mig in på?! Det blir minst sagt en rejäl utmaning för mig och jag kommer behöva öka i både styrka och uthållighet. Jag har tidigare år cyklat ”ensam” runt Vättern så jag ser verkligen fram emot att cykla i ett team och få bidra med att nå vårat gemensamma målsättning.

Laktattröskeltest tidigare i år

Jag fortsätter samarbeta med Dan Karlsson på Drivkraft med träningsupplägg och tester. Träningsblock 1/7 startar som sagt imorgon och styrka är det som står i fokus de första 4 veckorna, mycket styrketräning men självklart också en del cyklande. Jag kör igång på mina tidigare testresultat och åker till Linköping i januari för ytterligare tester. Dan tar nämligen över Idrottslabbet i Linköping från och med 1/1 så då får jag ta mig dit ner i fortsättningen.

I år hade jag 4 målgångar i sikte under cykelveckan i Motala men jag har faktiskt inte riktigt bestämt mig än för hur jag vill göra 2018. Jag kommer att fira in cykelfesten i Motala med att cykla MTB-Vättern men frågan är om ska jag köra Tjejvättern och Halvvättern också?! Alla loppen var ju riktigt skoj att cykla i år, alla med sin speciella charm så varför inte egentligen, jag fixade de ju i år? Hmm, jag måste fundera lite till men de vore ju en ordentlig utmaning att cykla alla loppen med sub9 som Grande Finale. Vad tycker ni?

Ha de gott och cykla säkert!

// Madde

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!