Artikel

Veteranen Annika njuter av dagar med cykel, camping och grill

2017-06-17

Det började med en runda. Då var tanken att det bara skulle bli just Vätternrundan en gång.
– Nu har det blivit sammanlagt tjugonio rundor. Dragningskraften för mig handlar om hela ”paketet” – cyklingen, campinglivet, vänner och grillen, säger Annika Carlsson.

Inspirerad av en kompis hemma i Ängelholm bestämde sig Annika Carlsson att anmäla sig till Vätternrundan. Det här var i början av 80-talet och tanken var att göra det en gång.
– Med åren har jag fått vänner genom Vätternrundan och det är väldigt kul att komma hit för några dagar tillsammans. Vi samlas redan på torsdagen och lever lägerliv, bor i tält, grillar och har det gott, berättar Annika.

Sedan första rundan har Annika hoppat över Vätternrundan tre gånger. Men årets runda var den 29:e i ordningen. Nästa år är det alltså dags för ännu ett jubileum.
– De gånger jag inte varit här har jag haft tunga skäl. Genom åren har även lockat med mig fler i familjen, syster, svåger och systerdotter.

Sedan du gjorde din första runda har mycket hänt, Vätternrundan som arrangemang har utvecklats starkt. Vad ger du för betyg till Vätternrundan i dag?
– Allt har blivit bättre. Inte minst själva loppet. Det är väldigt härligt att biltrafiken nästan är borta på stora delar av Vätternrundan.