Från vänster: Emma Johansson, Linn Gustafzzon, Alva Casserstedt, Oscar Lind och Emil Lindgren.
Artikel

Talangfulla cyklister fick stipendium

2018-03-17

Under Svenska Cykelmässan delades Securmark Stipendium ut för första gången. Historiska mottagare var de talangfulla cyklisterna Linn Gustafzzon, Alva Casserstedt och Oscar Lind.

Totalt hade omkring 100 ansökningar kommit in till det nya stipendiet, som är till för att stimulera och uppmuntra talangfulla cyklister. På scenen fick de tre stipendiaterna ta emot priset av stjärnorna Emil Lindgren och Emma Johansson.
– Många tror att man måste vara bäst i världen, eller i alla fall bäst i Sverige, för att söka. Men för oss är det inte bara resultatet som räknas. Helst skulle vi kunnat delat ut stipendiet till jättemånga, men nu är det tre vi har valt ut, säger Emil Lindgren.

Stipendiet var på 15 000 kronor, men utöver pengarna fick pristagarna även cykelkläder och utrustning, stöldmärkning av tränings- och tävlingscyklar, två teknikdagar med Emil Lindgren, ett teknikläger med Johan Widén, årskort till Järvsö Bergcykel Park samt marknadsföring via Securmarks kanaler.
Och samtliga stipendiater hade målsättningen klar – de ska bli bäst på cykling. 


Securmark stipendium

Syftet med Securmarks stipendium är att stimulera och uppmuntra talangfulla cyklister till att utvecklas som idrottsutövare. För att söka ska man vara mellan 16 och 24 år, aktiv cyklist (MTB eller landsväg) och medlem i en SCF-ansluten klubb.

I juryn satt Kalle Silfver, försäljningschef Securmark Sverige, Jostein Tveide, VD Securmark, Ørjan Svendsen, marknadschef Securmark, Emil Lindgren, professionell cyklist och ambassadör för Securmark samt Lars Petter Nordhaug, tidigare norsk mästare i MTB och professionell landsvägscyklist och numer försäljningschef för Østlandet Securmark Norge.