Emma Johansson och Bo Magnusson är förväntansfulla inför Svenska cykelmässan.
Artikel

Svenska cykelmässan i gång: ”En chans att boosta cykelbranschen”

2018-03-16

Nu är den andra upplagan av Svenska cykelmässan i gång.
Under tre dagar samlas Cykelsverige på Kistamässan i Stockholm.
– Det är en plattform för alla delar av cyklingen, där vi har möjlighet att föra ut cykelbudskapet, säger Andreas Hedbom, ordförande i branschföreningen Cykelbranschen.

Förra året var det premiär i Göteborg. I år har Svenska cykelmässan flyttats till Stockholm och Kistamässan. Och det är förväntansfulla arrangörer.
– Vi hade en bra start med 10 000 besökare i fjol och känner positiva vibrationer. Vi har 30 procent fler utställare och 40 procent mer utställningsyta, så förutsättningarna finns, säger mässansvarige Bo Magnusson.

Utöver mängder av utställare, som visar upp såväl prylar som event och resor, har mässan ett digert seminarieprogram. Under helgen kommer bland annat jorden runt-cyklaren Fredrika Ek, ex-proffset Emma Johansson och cykelkocken Henrik Orre hålla föredrag på stora scenen. Dessutom arrangeras Sveriges Cykelriksdag under fredagen, där representanter från sex riksdagspartier presenterar sina cykelvisioner.
– Det är ett unisont engagemang och det känns kul att ha ett ställa där hela branschen samlas, där vi får en chans att boosta cykelbranschen. Jag tror också att det är viktigt att vi inte bara har cyklar och prylar, utan även lyckas lyfta det en nivå till cykling som fenomen, säger Andreas Hedbom.

Senaste året har antalet sålda cyklar minskat för första gången på länge, men trots det ser Andreas Hedbom positivt på branschen.
– Vi spenderar mer på våra cyklar, som också blir allt dyrare. Dessutom är det en rejäl boom vad gäller elcyklar, där riksdagens elcykelpremie har gett ett extra steg, säger han.

Text och foto: Pierre Henriksson


SVENSKA CYKELMÄSSAN

När: 16-18 mars 2018.
Var: Kistamässan, Stockholm.
Mer information om mässan hittar du på www.cykelmassan.se.

STUDIO CYKLA PÅ PLATS

Under mässan kommer både Cykla och Vätternrundan finnas på plats. I vår gemensamma monter (D:50) har du chansen att ställa dina frågor till våra representanter på plats. Har du inte möjlighet att komma dit? Då kan du följa mässan på Cykla.se för intervjuer och reportage.