Intresset för Cykelveckan 2023 är högt, menar Vätternrundans vd Oskar Sundblad. Nu återstår knappt 90 dagar till det första loppet. Intresset för Cykelveckan 2023 är högt, menar Vätternrundans vd Oskar Sundblad. Nu återstår knappt 90 dagar till det första loppet.
Artikel

Stort intresse för Cykelveckan 2023 – i morgon höjs priset

2023-03-14

Med knappt 90 dagar till Cykelveckan är intresset högt. Det menar Vätternrundans vd Oskar Sundblad, som har sett att anmälningarna har strömmat in den senaste tiden. Och kanske blir det ännu fler de närmaste timmarna – onsdagen den 15 mars höjs nämligen priset.
    – Jämfört med förra året märker vi att cykelintresset är tillbaka, säger han.

Den 9 juni inleder MTB-Vättern årets stora cykelfest i Motala och trots att det återstår nästan tre månader upplever Oskar Sundblad att tempen börjar höjas – och det rejält.
    – Äntligen börjar folk snacka cykel igen. Det kan vi se både på partnersidan och antalet anmälda deltagare. Det känns skitskönt, säger Oskar.

Efter pandemin har så gott som alla motionslopp – både nationellt och internationellt – upplevt ett deltagartapp. Men Oskar Sundblad har goda förhoppningar om att den trenden är på väg upp igen, åtminstone för Cykelveckans lopp.
    – Efter målgången i Vasaloppet har det varit bra drag i anmälningarna. Det märks inte minst bland de mest populära starttiderna i Vätternrundan 315, mellan klockan 04.00 och 06.00, säger han och fortsätter:
    – Samtidigt skulle jag verkligen rekommendera alla att någon gång köra Vätternrundan på natten. Det är en unik upplevelse som inte finns någon annanstans i hela världen.

Vätternrundan är populärt i Tyskland

Extra mycket verkar de utländska cyklisterna ha längtat efter att återigen ta sig till Motala och delta i världens största cykelmotionslopp. Just nu är 30 procent av deltagarna från utlandet.
    – Bland dem är 1 500 från Tyskland, vilket faktiskt innebär att vi är ett av de större loppen där också, säger Oskar och skrattar.

Vad har deltagarna att se fram emot?
– I vanlig ordning kommer vi att få till ett grymt bra arrangemang. Vi jobbar också för att det ska bli en ännu större folkfest runt loppen i år, både i Motala och längs vägarna, säger Oskar Sundblad.


Vill du cykla något av loppen under Cykelveckan 2023? Passa på innan den 15 mars, då höjs nämligen priset. Läs mer och anmäl dig på vatternrundan.se.

Cykelveckan 2023 – då går loppen