Artikel

Snart stänger intresseanmälan till Vätternrundan 2017

2016-10-24

Vill du cykla Vätternrundan 2017? Då är det snart dags att bestämma sig.
Den 1 november klockan 24.00 stänger intresseanmälan till nästa års cykeläventyr.

I juni stod fler än 20 000 cyklister på startlinjen när den 51:a upplagan av Vätternrundan arrangerades. Den 16 juni 2017 är det dags igen och precis som vanligt är det ett enormt intresse för de åtråvärda platserna.

I slutet av september öppnade intresseanmälan, en anmälan som är nödvändig för att erhålla den anmälningskod som krävs vid huvudanmälan den 7 november klockan 19.00. Den kvällen gäller det att agera snabbt. Tidigare år har platserna tagit slut på bara ett par minuter. Vätternrundan räknar med samma tryck även i år.

– Det har varit stort intresse. Vi har fått bra respons på våra deltagarundersökningar som vi gjorde efter loppen i somras, där 92 procent gav betyg 4 eller 5 på helhetsupplevelsen. Vi märker också att allt fler återkommer och vill cykla loppet igen. Det är naturligtvis roligt, säger Sven Montelius, arrangemangsansvarig på Vätternundan.

Men organisationen ligger inte på latsidan under höst- och vinterhalvåret. Sven Montelius berättar att man jobbar hårt för att öka deltagarnas upplevelse ännu mer. Både i Motala, men också runt Vättern.

– Till nästa år satsar vi bland annat på att lyfta depåerna ytterligare, liksom övriga arrangemangsområden. Dessutom är det fortsatt stort fokus på trafiksäkerheten, med mindre klungor och grupper, säger han.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Micke Fransson


Här intresseanmäler du dig till Vätternrundan.

Läs mer om loppet.