Skoda Cycling Team I september är det upp till bevis för årets lag, när Vätternrundan 2021 äger rum.
Johanna Palmqvist Adelina Sjöberg Adelina Sjöberg, till höger, är årets nytillskott i teamet. Här är hon tillsammans med hennes fadder Johanna Palmqvist.
Skoda Cycling Team Pandemin har ändrat förutsättningarna för ŠKODA Cycling Team. Men trots mer onlineträning är lagandan hög.
Artikel

ŠKODA Cycling Team väntar på ny chans

2021-04-13

Pandemin har ändrat förutsättningarna för ŠKODA Cycling Team. Men trots mestadels onlinekontakt och virtuella träningspass är lagmoralen hög i teamet inför årets Vätternrundan.
    – Siktet är inställt på det gemensamma målet, säger Erik Leonsson, teamansvarig.

Revanschlusten växer i ŠKODA Cycling Team som får ytterligare tid att förbereda sig inför Vätternrundan 2021. I dagarna blev det officiellt att loppet inte kommer att köras i juni som planerat, utan i stället kommer att äga rum i början av september. Erik Leonsson som är teamansvarig erkänner att förutsättningarna inte har varit optimala men ser positivt på saken.
    – Jag måste säga att det fungerar bra trots de givna omständigheterna. De individuella träningsprogrammen följs och vi har siktet inställt på det gemensamma målet, säger Erik.

Hur har pandemin och alla restriktioner förändrat era förberedelser?
– Vi har alltid haft en förkärlek till det fysiska mötet, vilket tyvärr har uteblivit i år. Den största skillnaden är att vi har träffats mer online än tidigare. Med virtuella avstämningsmöten och gemensamma träningspass har vi kommit nära varandra, trots att vissa av oss aldrig har träffats. Lagandan är god och det är ändå något fint i all melankoli, säger han.

Ett nytillskott inför i år

Vanligtvis rekryteras det 15 nya cyklister till laget inför Vätternrundan varje år, men eftersom chansen försvann i fjol får samma uppsättning en ny chans i år. Det gör att laget ser ut som förra året – fast med en förstärkning i teamet.
    – 24-åriga Adelina Millberg är det enda men det viktigaste nytillskottet till årets lag. Hon blev årets hjälpryttare för att hon har dragit ett stort lass under rådande pandemi. Hon är även en stark cyklist, så det minsta vi kan göra är att dra henne en del av sträckan på Vätternrundan, säger han.

 Ny cykelpartner

Laget har själv annonserat ut att det kommer ske ett antal förändringar inom den närmsta tiden. Den första nyheten som lanserades i mars var att schweiziska BMC blir cykelpartner med teamet.
    – Vi är stolta och glada över det här samarbetet. Deras ”Roadmachine 01” levereras inom kort och teamet är barnsligt förväntansfulla. Precis lagom till sopade vägbanor också.

Vad innebär samarbetet med BMC för ŠKODA Cycling Team?
– Vi strävar ständigt efter att höja nivån och ge våra cyklister de bästa förutsättningarna. Med BMC som partner har vi  ett starkt och långsiktigt samarbete som verkligen kommer gynna både cyklisterna och BMC.

Text: Josef Sankell
Foto: ŠKODA Cycling Team

ŠKODA Cycling Team

Sedan 2014 har Skoda Sverige varje år värvat 15 cyklister till sitt cykellag som får alla förutsättningar för att känna sig som proffs för en säsong och klara Vätternrundan under åtta timmar. Förutom rekryterna ingår också 15 handplockade ambassadörer som ska hjälpa och sporra sina lagkamrater. Bland årets ambassadörer finns bland annat Fredrik Kessiakoff, David Alledal, Daniel Adams Ray och Nathalie Eklund.