Vätternrundan öppnade huvudanmälan till loppen 2023. Säkra din startplats i dag. Huvudanmälan till Vätternrundan öppnade onsdagen den 26 oktober. Andreas Andersson på Vätternrundan tipsar om att anmäla sig tidigt för att få chansen att knipa en plats på de populära startplatserna. "Ju tidigare du anmäler dig, desto större är chansen att få den starttid du önskar", säger han.
Andreas Andersson, Vätternrundan, uppmanar till att anmäla sig till loppen 2023. Andreas berättar att det är en beroendeframkallande känsla att gå i mål under Vätternrundan. "Det är få saker som slår det med total utmattning och fullkomlig eufori på samma gång". Nu kan du anmäla dig till loppen 2023.
Artikel

Rusning när Vätternrundan öppnade anmälan till 2023

2022-10-28

När Vätternrundan öppnade huvudanmälan till sommarens lopp blev det rusning till sajten. Efter ett dygn hade runt 14 000 cyklister redan ansökt om plats. Men än finns chansen att knipa en plats – och det är smart att vara tidigt ute.
– De mest populära starttidsintervallerna fylls fort. Ju tidigare du anmäler dig, desto större är chansen att få den starttid som du önskar, säger Andreas Andersson, allt-i-allo på Vätternrundan.
 

Det tog 10 sekunder. Sedan hade 3 000 människor, från jordens alla hörn, säkrat sin plats till den 58:e upplagan av Vätternrundan. Det kan tyckas vara långt kvar till sommaren, men redan nu kan du anmäla dig till 2023 års lopp Vätternrundan. Till dess gör organisationen en satsning på att överträffa såväl sig själva som cyklisternas förväntningar.
– Arbetet har redan dragit i gång och just nu ser vi över arrangemangsområdet där vi vill ha fler happenings än någonsin tidigare. Detsamma gäller aktiviteterna runt om banan. Vi vill skapa en 315 kilometer lång folkfest, säger Andreas Andersson.

Billigare ju tidigare du säkrar din plats till Vätternrundan 2023

En tydlig trend de senaste åren är att människor avvaktar med sin anmälan. Men att anmäla sig tidigt innebär större möjlighet att få starta på de mest populära tiderna. Det finns dessutom fler skäl att inte vänta med att skicka in sin anmälan.
– Startavgiften är billigare ju tidigare du bokar. Självklart håller vi anmälan öppen ända fram till juni.

 Startgrupperna tidigt på morgonen är mest åtråvärda. Men Andreas har en annan favorittid, som det fortfarande finns platser kvar i.
– Att få uppleva både solnedgång och soluppgång på sin resa runt Vättern är magiskt. Det får du som väljer att starta på fredagskvällen göra. Solnedgången på väg ned till Jönköping och uppgång från den västra sidan. Det blir inte mycket bättre än så, säger han.

Varför ska man cykla Vätternrundan?
– Först och främst är det en beroendeframkallande känsla vid målgång. Det är få saker som slår det med total utmattning och fullkomlig eufori på samma gång. Sedan är landskapet runt Vättern otroligt fint, säger Anderas och fortsätter:
– Det finns också hälsomässiga och sociala skäl. Med en anmälan till ett lopp säkrar du träningsdosen under våren och får ett mål att se fram emot. Jag kan heller inte komma på någon sport som är så bra lämpad att utföra i grupp. Ni kan prata, träna fika och peppa varandra – samtidigt som kroppen och hälsan stärks.

Använd friskvårdsbidrag till startavgiften på Vätternrundan

Sedan i förfjol är motionslopp godkända som aktiviteter där du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag. En annan nyhet på senare tid är att alla som fyller 18 år under året får en fribiljett till Vätternrundan.
– Det var något vi införde inför årets lopp som vi fortsätter med. Alla födda år 2005 cyklar gratis. Det fick fler unga att anmäla sig i år och det hoppas vi få se även i sommar.

Text: Johan Fransson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan