Artikel

Publiken jublar när cyklisterna går i mål

2018-06-16

Motala är inte bara fylld av cyklister som genomför Vätternrundan. Runt omkring målområdet finns tusentals påhejare som tar emot sina anhöriga. Två av dem är Cecilia och Louise, som väntar på sin man respektive pojkvän.

 Vätternrundan lever minst sagt upp till sitt rykte om att vara en folkfest. Publiken jublar, klappar händer och gratulerar alla cyklister som kommer i mål.
Cecilia Söderlund och Louise Monrin är två ur folkhavet som spänt väntar på att deras respektive Johan och Daniel ska cykla över mållinjen.
– Det är superkul. Det är första gången jag är här och det är nervöst. Jag är säkert mer nervös än vad killarna är, säger Louise och skrattar.

För tjejerna blev det ingen cykling i år, även om Louise hade planerat att cykla med killarna. En fotskada stoppade henne och nu får hon i stället sikta in sig på att ta emot grabbarna vid målgången.
– Killarna möts av blommor, choklad och Coca-Cola. Sedan ska de få en riktigt stor kram, säger Cecilia.

Är Vätternrundan den folkfest ni förväntade er?
– Ja, verkligen. Det är väldigt bra arrangerat och organiserat, säger Cecilia och får medhåll från Louise:
– Det har varit riktigt bra stämning, både vid start och mål. Det var jag som körde killarna till Motala, så jag sa hej då till dem när de startade i går kväll. Alla var så glada och peppade varandra.

Text och foto: Johan Fransson