Efter årets mässa i Stockholm är det åter dags för Göteborg att arrangera Svenska Cykelmässan nästa år igen.
Patrik Löwstedt, projektledare för Svenska Cykelmässan.
Artikel

Han ska leda Cykelmässan mot framtiden

2018-10-30


I mitten av mars är det dags för den tredje upplagan av Svenska Cykelmässan.
Den här gången med en ny man vid rodret. I början av september tillträdde Patrik Löwstedt som ny projektledare.
    
– Vi har massa spännande grejer på gång, säger han.

Trots att det återstår nästan fem månader till invigningen är förberedelserna redan i full gång, när Svenska Cykelmässan återvänder till Göteborg till våren. Patrik Löwstedt meddelar att ett 50-tal utställare redan har bokat plats och samtidigt pågår planerandet av såväl seminarieprogram som andra aktiviteter.
    – Det allra viktigaste är att det blir bra och innehållsrikt för våra besökare. Vi vill att de ska få valuta för pengarna. Men det ser bra ut. Antalet utställare är fler än vid samma tidpunkt förra året och vi har massa spännande grejer på gång. Vi tittar bland annat på om vi kan genomföra någon häftig show, säger han.

Patrik Löwstedt var själv på plats som besökare under årets mässa, som höll till på Kistamässan i Stockholm, och blev positivt överraskad av vad han såg.
    – Jag blev imponerad av uppställningen av utställare. Det märktes att de verkligen satsade på det här, det kändes väldigt genuint.

Nu vill han fortsätta på det inslagna spåret och samtidigt krydda arrangemanget med nya inslag.
    – Vi har redan tagit bra kliv i rätt riktning. Men vi är långsiktiga i vårt tänk och vill att det här ska bli ett årligt återkommande event som ska finnas i ryggmärgen hos alla som är intresserade av cykling på något sätt. Då handlar det om att vi gör det bra, och bygger mässan på lång sikt, säger Patrik Löwstedt, som redan har märkt av det stora intresset för cykling i landet.
    – Det bara bubblar och spirar överallt. Vart man än kommer så är det cykling man pratar om, känns det som.

Vad gäller nyheter 2019 kommer bland annat SilverEmmas stipendium för första gången att delas ut. Ett pris, i förre proffscyklisten Emma Johanssons namn, som ska gå till en verksamhet som utvecklar barn- och ungdomscykling.
    Nytt är även Cykelturismdagarna – ett seminarium som förhoppningsvis kommer att leda till ökad cykelturism i Sverige.
    Det kommer också att finnas ett prova på-område, där det finns möjlighet att testa såväl elcyklar som MTB- och racercyklar.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Svenska Cykelmässan


Svenska Cykelmässan

Sveriges ledande cykelmässa som hade premiär 2017 och arrangeras i ett samarbete mellan Cykelbranschen och Bramässor. Vartannat år går den i Stockholm och vartannat i Göteborg. 2019 är det återigen dags för Svenska Mässan på västkusten att stå som värd.
På mässan kan du bland annat se de nyaste cyklarna, testa på olika typer av cyklar, träffa cykelproffs och lyssna på inspirerande seminarier.

Var: Svenska Mässan, Göteborg.
När: 15–17 mars.

Mer information om mässan hittar du på cykelmassan.se.