Artikel

Nu har ansökan till Team Mustasch 2018 öppnat

2018-01-19

Förra årets succélag ska göra det igen. Inför årets Vätternrundan är både förväntningar och insamlingsmål högre satta. Ansökan till laget öppnar under fredagskvällen och av de 40 mustaschprydda cyklisterna ska 15 personer väljas ut till snabb och snygg cykling.
– Känslan inför årets Vätternrunda är magisk, säger Eric Sjögren på Abloc, organisationen bakom initiativet.

 De senaste två åren har Team Mustasch satsat hårt på vägarna runt Vättern. Målsättningen att cykla in på en tid under 7.15 följer med även i år. Däremot siktas det högre vad gäller insamlingen till forskningen för prostatacancer, som förra året kom upp i närmare 200 000 kronor.
– Det blir ett riktigt spännande 2018. Team Mustasch är något av det roligaste vi gör under året och nu ska vi växla upp ytterligare. Intresset växer för varje år och målsättningen är att samla in dubbelt så mycket pengar som förra året, säger Eric Sjögren.

Fram till den 15 mars är ansökan till Team Mustasch öppen. Därefter ska cyklisterna väljas ut.
– Vi har inga direkta krav på de som söker mer än att de ska ha tillräcklig erfarenhet för att cykla fort. Man ansöker om sin plats på www.teammustasch.se där det krävs en motivering varför man vill vara med. Sedan tar vi hand om processen och väljer ut 15 cyklister.

Vad för typ av cyklister vill ni ha till Team Mustasch?
– Vi behöver alla typer av cyklister. Däremot ser vi gärna en spridning över hela landet och även från utlandet. Förra året var en kille från Finland med till exempel. Sedan ser vi gärna att fler tjejer söker in.
– Vi tycker också om när de själva tar initiativ till insamlingen, en del använder sina egna kanaler för att sprida budskapet, det är jättekul!

Blir man uttagen till laget donerar man 1 500 kronor till insamlingen och får för det både startplats och utrustning.
– Tidigare år har vårt cykelkit varit helt fantastiskt snyggt, likaså blir det i år. Vi har stora planer på att göra mer runtomkring arrangemanget med bland annat en träningshelg i april tillsammans med våra partners.
– Vi kan också avslöja att våra kaptener från 2017, Alexander Wetterhall, Niklas Gustavsson och Henrik Åbom även är med i år. Det tycker vi är riktigt bra!

Text: Johan Fransson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan


Vill du cykla för Team Mustasch?

Klicka in på www.teammustasch.se. Där fyller du i ansökningsformuläret och motiverar varför du vill ha en plats i laget.
Förutom startplats i Vätternrundan får du en cykelupplevelse för livet, utrustning, full support samtidigt som du blir en del av en gemenskap som arbetar för att nå samma mål.


Hör Erik Abrahamsson prata om Team Mustasch i senast avsnittet av Cyklapodden!