Artikel

MTB-Vättern fulltecknat – men ungdomar har chansen

2017-01-27

Vätternrundans satsning på mountainbike har blivit en succé. Under fredagsmorgonen blev sommarens lopp fulltecknat.
– Det känns så klart skönt att se ett sådant stort intresse, säger Sven Montelius, arrangemangsansvarig för Vätternrundan.

Förra året återlanserades MTB-Vättern efter tio år i dvala. Och nypremiären blev succéartat. Därför utökades platserna till sommarens lopp med ett antal hundra deltagare. Men redan nu – inte ens två veckor efter att anmälan öppnade – tog platserna slut.
– De första 500 platserna gick jättefort. Sedan har det tuffat på, men i morse fick vi stänga. Det känns naturligtvis otroligt kul. Det är inte självklart att det blir succé när man startar ett nytt lopp, säger Sven Montelius.

Men det finns fortfarande en chans att få delta i MTB-Vättern om man inte har hunnit anmäla sig. Vätternrundan håller nämligen anmälan öppen för cyklister mellan 11 och 14 år.
– Vi vill att fler ungdomar ska få chansen att cykla det här loppet, så därför får de lite gräddfil. Vi misstänker att de inte alltid är så bra på att vara ute i god tid, säger Sven Montelius.

Bland övriga nyheter vad gäller loppet kan nu avslöjas att bansträckningen är spikad. En sträckning som är något annorlunda jämfört med i fjol.
– Vi har gjort lite förändringar, som gör att vi kommer undan från cykelbanor, gator och bostadsområden på fler ställen. Det är glädjande både för cykelupplevelsen och ur säkerhetssynpunkt.