Marija Aurell är officiell pulscoach under Cykelveckan 2022.
Artikel

Marija är officiell pulscoach: ”Vill hjälpa cyklisterna på traven”

2022-06-09

I år ska det bli extra mycket pepp längs banorna på Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 315. Det ska Marija Aurell se till.
    – Jag vill att alla ska få känna av festen hela tiden. Därför är det helt rätt mission för mig, säger hon.

De senaste åren har Marija Aurell blivit en stor cykelprofil. Inte minst i samband med Vätternrundan, ett lopp som hon exempelvis har varit ambassadör för tillsammans med kompisen Evelina Danielsson. Nu har hon fått ett nytt uppdrag under cykelfesten i Motala – som officiell pulscoach.
    – Jag älskar känslan av att träffa andra cyklister och vara en del av den levande pulsfesten. Under loppen vill jag hjälpa folk lite på traven, säger Marija.

Du har ju cyklat loppen själv. Vad tar du med dig för erfarenheter från det?
– Att det är lätt att man försöker hänga med en klunga, men inte orkar och blir besviken på grund av det. Jag tycker att det är viktigt att man sätter fokus på sig själv och vågar lita på sin egen puls i stället för att följa med andras.

Cyklar på racer – men i sitt eget tempo

Den första helgen av Cykelveckan kommer hon att finnas med längs banan på såväl Tjejvättern som Halvvättern, innan hon tar sikte på hela vägen runt Vättern nästa vecka. På cykel så klart.
    – Jag kommer att köra på min racer, men ska inte cykla särskilt snabbt. Det lär nog bli lite ”jojo”-cykling, där jag hänger på och småsnackar med dem som behöver pepp.

Men det är inte bara bland cyklisterna som hon vill liva upp stämningen.
    – Även funktionärerna och inte minst publiken runt om banorna behöver bli en del av stämningen. Visa uppskattning för dem, så ökar samhörighetskänslan hos alla.

Lättigenkännlig med namnet på ryggen

För att vara lättigenkännlig kommer Marija att ha på sig den nya Vätternrundankollektion med sitt namn på ryggen. Och hon uppmanar alla som vill att hälsa längs vägen.
    – Mitt mantra är ”Våga vara puls”, så det hade varit kul om de ropar ”puls” när de ser mig, uppmanar Marija.

Hon kommer även att ha med sig en bärbar högtalare som ska bidra till ännu mer feststämning.
    – Jag vill att det ska vara fest hela tiden. Tanken är att jag ska samla in lite musiktips från cyklisterna till min spellista. Så jag tar gärna emot önskemål vilken låt som de tycker är puls och ska finnas med på listan.

Vilken låt sätter du upp först?
– Work this body, med Walk the moon får det nog bli.

Till sist, vilket är ditt bästa tips för en bra runda?
– Kör i ett tempo som gör att du kan njuta under hela loppet. Och passa på att ha kul i depåerna också – bli en del av feststämningen.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Daniel Breece, Privat


Vill du göra Marija Aurell sällskap under Cykelveckan? Det finns fortfarande platser kvar till alla lopp.  Läs mer och anmäl dig på vatternrundan.se.

Marija Aurell

Ålder: 37.

Bor: Motala.

Yrke: Egenföretagare på Marija Aurell.

Intressen: Allt som har med puls att göra.

Dold talang: ”Har spelat fiol sedan jag var fem år.”