Artikel

Marie fick slita hela Halvvättern

2017-06-11

Efter slitsamma 15 mil var Marie Rydne från Kungsbacka CK första tjejen i mål på Halvvättern. Nu väntar en knapp veckas vila inför Vätternrundan nästa helg.
– Jag har ganska ont i benen eftersom jag cyklade Tjejvättern i går, säger hon.

Hon gjorde sin första Halvvättern förra året och när Marie Rydne (översta bilden) i år kom tillbaka var det som första tjej i mål. Precis som 2016 – under framför allt Tjejvättern – ställde blåsten till med ordentliga problem för cyklisterna. Flera i målfållan vittnade om en rejäl motvind även i år.
– Det var väldigt blåsigt med mycket kantvind. Mycket värre i år än förra året, säger hon och fortsätter:
– Jag startade med en snabbklunga och låg med dem i fem mil. Sedan var vi tre som låg tillsammans i sex mil och därefter blev det klunga igen.
Det är inte bara Tjej- och Halvvättern som gäller för Marie. Nästa helg väntar Vätternrundan och fram till dess är det vila som gäller för henne. Kanske rullar hon lite lätt någon dag.
– Jag vet inte varför jag gör det här, jag är nog lite sjuk i huvudet. Men det är roligt och kul att köra i klunga, säger hon.
Även för Ingvild Saestad från Motala AIF, som var andra tjejen i mål, var det tuffa 15 mil. Trots att hon gick ut lite för hårt och tappade kraft över Omberg, var hon ändå relativt nöjd med loppet.
– Men jag fick inte de svar som jag ville ha inför Vätternrundan. Jag hade velat känna mig lite piggare i benen. Flåset var dock ok, säger hon.
Precis som för Marie Rydne blir det vila i veckan för Ingvild Saestad, med två dagars lätt rullning, för att på lördag morgon vara redo för Vätternrundan.

 

Text och foto: Johan Larsson