Artikel

Första Halvvättern gav mersmak

2017-06-11

Han köpte sin racer i höstas och anmälde sig till Halvvättern i slutet av mars. Dessutom har han varit lite lat med träningen. Inte undra på att debutanten Filip Weinhofer gick i mål med ett brett leende på läpparna.
– Det här var skitkul och absolut inte sista gången, säger han.

Det var däremot första gången som Filip Weinhofer från Linköping cyklade Halvvättern. Och inte bara Halvvättern, det var första gången som han någonsin startade i ett cykellopp. Men trots att han inte ens hade 30 mil i benen inför loppet gick allt väldigt bra.
– Träningen har varit lite bristfällig, vilket bara beror på lathet. Jag har inte velat cykla när det har varit dåligt väder. I dag var jag så illa tvungen, säger han

Han anmälde sig till Halvvättern som en kul grej tillsammans med en kollega. Kollegan tog med sin flickvän och samtidigt hakade även Filips syster Charlotta med. Precis som sin brorsa är hon en tvättäkta nybörjare vad gäller cykling.
– Jag har varit sugen ett tag på Halvvättern men inte haft någon att cykla med. Nu blev det äntligen av, säger hon och tillägger:
– Men det var blött. Det hade varit trevligare om det inte hade regnat, annars var det kul.

Filip var nästintill lyrisk efter loppet och hans leende i målfållan gick inte att missa. Samtidigt kunde han inte riktigt förklara varför 15 mil i ihållande regn kan ge ett sådant lyckorus. Han landade till slut vid tjusningen i att utmana sig själv.
Och det blir med största sannolikhet fler utmaningar framöver.
– Kanske blir det hela Vättern nästa år…

Text och foto: Johan Larsson