Under Cykelveckan kan du leta upp Lottis Karlsson för att köpa med dig ett minne från ditt lopp.
Vätternrundan 300 km.
Vätternrundan 300km med blomtema.
Halvvättern.
Tjejvättern.
Tjejvättern med blommor.
MTB-Vättern.
Vätternrundan 100km.
Artikel

Lottis posters – minne för Vätterncyklisten

2019-06-03

Söker du efter något att minnas tillbaka på från ditt Vätternäventyr? Då ska du söka upp Lottis Karlsson på mässområdet under CykelveckanHon är på plats för att sälja Vätternrundans officiella posters.

Idén har funnits där länge. Lottis Karlsson, som är född och uppvuxen i Motala, har under flera år tänkt tanken att skapa motiv från Vätternrundan. I år tog hon tag i saken och kontaktade huvudkontoret för att höra vad de tyckte.
– De var jättepositiva med en gång. Jag hade inte en tanke på att det skulle gå så lätt. De berättade att idén har funnits där tidigare eftersom det har funnits deltagare som vill köpa med sig ett minne eller souvenirer från just sitt lopp, säger Lottis.

Lottis, som arbetar med grafisk design och illustrationer på Lottisson Design, ritade ihop ett antal förslag, ”på vinst eller förlust”, som Vätternrundan fick ta del av. Och de gillade vad de såg. Till slut valdes åtta olika motiv ut. Tre till Vätternrundan 300 km, två till Tjejvättern och ett till övriga respektive lopp under Cykelveckan.
– Jag kommer att finnas på plats i Stadsparken och sälja dem. En poster är enkel att ta hem och det blir ett perfekt minne för den som har cyklat något av loppen, säger hon.
– Alla säljs inplastade med hårdare bakgrund i två olika format. Det mindre kan fungera som vykort och det större tror jag blir jättefint på väggen.

Var har du hämtat din inspiration till motiven?
– Jag har gjort liknande saker tidigare och det gäller att hitta sakerna som folk symboliserar med loppen. Framför allt ville jag att det skulle se glatt och somrigt ut. Det är bland annat Vättern, blåklinten, som är landskapsblomman i Östergötland, cyklar, solen och Visingsö. Saker som minner om sommar och cykling.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Motiven säljs på dels i Lottisson Designs webshop, dels på mässområdet och finns i två olika storlekar.

30×40 cm – 99 kronor.
15×21 cm – 59 kronor.