Carlsberg delar ut alkoholfri öl under Vätternrundan Alla cyklister bjuds på en alkoholfri öl från Carlsberg vid målgång. "Vi vill vi ge våra konsumenter möjlighet att testa våra produkter i sammanhang de kanske inte är vana vid", säger Louise Eckerbom, SR Brand Manager på Carlsberg Sverige.
Carlsberg är partner till Vätternrundan. "Det är en aktivitet som vi verkligen gillar. Ett spännande forum som är äventyrslystet och där folk ofta umgås i grupp och har kul tillsammans", säger Louise.
Artikel

Den goda törstsläckaren som väntar vid målgång

2022-06-09

Vätternrundan är ett motionslopp där det inte koras någon segrare.
Men frågar du Carlsberg, Vätternrundans partner, är alla som cyklar i mål stora vinnare.
    – Vi vill belöna alla med guld i form av vår alkoholfria öl, säger Louise Eckerbom, SR Brand Manager på Carlsberg Sverige.

Längtar du till målgången i ditt lopp under Cykelveckan? Det är fullt förståeligt. Där väntar stor ära, feststämning – och en svalkande alkoholfri öl från Carlsberg.
    – Den fungerar perfekt som belöning efter en god prestation, säger Louise och berättar varför cykling attraherar företaget:
    – Det är en aktivitet som vi verkligen gillar. Ett spännande forum som är äventyrslystet och där folk ofta umgås i grupp och har kul tillsammans, säger Louise.

Öl efter idrott, kan det vara bra?
– Det finns flera ämnen i öl som är bra för återhämtningen. Men framför allt vill vi ge våra konsumenter möjlighet att testa våra produkter i sammanhang de kanske inte är vana vid. Samtidigt kan vi lyfta den goda smaken och sticka hål på myterna om att alkoholfritt inte är lika gott och smakrikt som dryck med alkohol.

Arrangerar After Bike på plats i Motala

Partnerskapet med Vätternrundan har existerat sedan 2020. Och som en del i satsningen kommer Carlsberg i år att arrangera en after bike på restaurang Sjöbris, alldeles intill målgången i Motala.
    – Vi vill hylla alla fantastiska människor och deras prestationer. Här kan supportrar, familjemedlemmar och vänner vänta in sina hjältar. Och alla som tar sig i mål möts av en välkommande stämning på uteserveringen. Det blir happenings, musik och underhållning under samtliga dagar av Cykelveckan, säger Louise.

Vätternrundan är inte den enda cykelkopplingen som företaget har. I ett annat sponsorskap stöttar de det populära teamet She Rides.
    – Vi får chans att synas bland människor med en aktiv livsstil där vi kan visa att alkoholfri öl passar till så mycket mer än bara mat. Vid månadsskiftet juni/juli håller vi i ett cykelevent i Åre tillsammans där vi bland annat sponsrar med dryck till alla deltagare. Självklart kommer deras cykelteam också att vara med på vår after bike i Motala.

Text: Johan Fransson

After Bike på restaurang Sjöbris

Med bästa läget vid målgången av Vätternrundan ligger restaurang Sjöbris där man kan ta del av Carlsbergs After Bike! Hit är alla välkomna att uppleva cykelfesten på bästa tänkbara plats, såväl cyklister som supportrar.

Öppettider: 11–23 varje dag under Cykelveckan.
Adress: Repslagaregatan 1, 591 30 Motala.