Just nu är det högtryck för cyklar på Blocket. Så skapar du bästa annonsen. Just nu är det högtryck för cyklar på Blocket. Så skapar du bästa annonsen.
Det allra viktigaste när man ska sälja sin cykel begagnat är att den är hel och ren, menar Tero Marjamäki på Blocket. Det allra viktigaste när man ska sälja sin cykel begagnat är att den är hel och ren, menar Tero Marjamäki på Blocket.
Sponsrad artikel

Högtryck för cyklar på Blocket – så skapar du bästa annonsen

2021-09-06

Ett av Sveriges populäraste cykellopp är precis avslutat. På Blocket syns en tydlig effekt av Vätternrundan med prisuppgångar på i snitt åtta procent. En begagnad landsvägscykel kostar nu hela hälften så mycket som ett nytt exemplar, medianpriset är 6 500 kronor. Och det ligger extra många ute just nu, samtidigt som det finns många köpare.

Här är lite insidertips om marknaden och vad du ska tänka på när du säljer din hoj.

Cyklar är hetare än på länge. Och det  märks på Sveriges största marknadsplats, Blocket. De förmedlar runt 100 000 cyklar varje år, men tycker sig ändå se en Vättern-effekt.

– Vätternrundan skedde senare än vanligt i år, så extra många säljer sina cyklar nu när säsongen går mot sitt slut. Samtidigt ser vi att många köpare vill skaffa sig en bättre cykel till ett bra pris inför nästa års lopp, eller sommar, säger Tero Marjamäki, kommunikations- och hållbarhetsansvarig på Blocket.

Bland de mest annonserade cyklarna återfinns märken som Bianchi, Cannondale, Canyon, Crescent, Specialized, Scott och Nishiki. Dessa cykeltillverkare syns också högt upp på listan över de mest eftersökta cyklarna på Blocket.

Mest sökt inom kategorin “racer” senaste månaden på Blocket:

 1. Bianchi
 2. Gravelcykel
 3. Trek
 4. Canyon
 5. Specialized
 6. Crescent
 7. Pinarello
 8. Cannondale
 9. Scott
 10. Cervelo

– Det är en “perfect storm” på cykelmarknaden just nu. Stopp i Suez-kanalen har försenat de nya cyklarna, en fin cykelsäsong har boostat intresset och nu har ett senarelagt cykellopp äntligen blivit av. Förutsättningarna för att göra en bra affär är ovanligt goda för både säljare och köpare – men den största vinnaren är så klart planeten och folkhälsan, säger Tero Marjamäki.

Så skapar du en bra annons

På Blocket säljs saker i allmänhet fort, och cyklar ännu snabbare än så.

Men för att skapa en bra annons finns det några saker att tänka på. Vi frågade Tero om hans tips:

 1. Det kanske allra viktigaste är att tvätta och rengöra cykeln. Kolla samtidigt att allt funkar som det ska på hojen (bromsar, lampor, växlar) och laga det som är trasigt. Det ökar dina chanser att få ett bra pris.
 2. Det som gör att din cykel sticker ut – och ökar dina chanser att få den såld till ett bra pris, och det fort – är bra bilder. Fotografera gärna din cykel utomhus i olika vinklar mot en neutral bakgrund. Var ärlig med eventuella skavanker.
 3. Skriv gärna cykelns märke i rubriken, det gör det enklare för köparen att hitta din annons.
 4. Satsa på att hålla annonstexten kort. Men se till att samtidigt ha med all information som kan vara av intresse för en köpare. Exempel på bra information att ha med i annonsen är: storlek, märke, var cykeln är köpt, när den köptes och vad du köpte den för. Och berätta gärna om det kommer med någon bra extrautrustning.
 5. Leta fram originalkvittot på cykeln om du har det kvar.
 6. Många tycker att det är lite nervöst att köpa en cykel begagnat, så gör det du kan för att köparen ska känna sig trygg. Bra text och bra bilder är en bra grund att stå på. Om köparen vill kan du även till exempel legitimera dig i samband med köpet och skriva ett köpekontrakt för ägarbytet. Här hittar du färdiga köpekontrakt för cykel.

Lycka till!