Tibor Berki, Tero Marjamäki och Linnéa Aguero på Blocket valde att cykla från Stockholm till Huskvarna för att besöka Vätternrundans partnerträff.
Den fyra mil långa cykelfärden utgick från IKHP-stugan och sedan på vackra vägar norr om Huskvarna.
Mattias Carlsson, i mitten, kom med tips under ett av stoppen.
Kyligt aprilväder men strålande sol mötte cyklisterna under resan.
Färden gick genom böljande landskap med utsikt över både Landsjön och Vättern.
Tummen upp för Vätternrundans partnerträff i Huskvarna.
Ibland kan det vara värt att stanna till och bara njuta av utsikten.
Sjöarna Landsjön och Vättern utgjorde en fantastisk bakgrund under cykelturen.
Framme vid mål och lunchstopp efter den första etappen. Mattias Carlsson från Abloc höll i cykelturen.
Artikel

Blocket cyklade 300 km till Vätternrundans partnerträff

2019-04-15

Hur tar man sig från Stockholm till Huskvarna – en kall aprildag – när Vätternrundan kallar till träff med sina samarbetspartners?
På cykel, så klart.
Så resonerade Linnéa Aguero, Tibor Berki och Tero Marjamäki på Blocket som gjorde en utsträckt Vätternrunda och tog sig de dryga 300 kilometrarna söderut på varsin tvåhjuling.

Kyligt vårvinterväder med regn och inslag av snö stoppade inte trion från Stockholm. Med stopp för övernattning i Tranås kunde de dagen efter avfärd träffa sina sponsorkollegor i Huskvarna. Visserligen lite försenade än planerat, men vad gör man när GPS:en hela tiden trilskas med alternativa vägval?
Idén med att cykla till Småland väcktes av Linnéa.
    – Hon frågade mig om man kan göra det och jag svarade att visst kan man det. Vill du göra det? Klart att jag vill, säger Tibor.

Sagt och gjort. Även nyanställde Tero, som fick frågan innan han ens hade hunnit börja, hängde med och på förmiddagen den 10 april lämnade trion huvudstaden med sikte på Småland.
    – Det tog nio timmar att cykla till Tranås, det var riktigt jäkligt. Jag tog på mig alla kläder jag hade med mig, men det var kallt ändå, säger Tibor och får medhåll av Tero:
    – När vi kom till Norrköping kändes det verkligen tungt, då var det rejält kallt, men vi hällde i oss varmt kaffe för att väcka kroppen och så var det bara att hoppa upp på sadeln igen.

Vätternrundan brukar bjuda in till partnerträffar ett par gånger om året. Den här gången var platsen IKHP-stugan högst upp på bergen i Huskvarna – givetvis med panoramautsikt över Vättern.
    – Självklart vill vi vara vid Vättern, det är ju ”vår” sjö, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan, som bjöd in till träffen.
    – Tidigare när vi har träffats har det blivit mycket jobba jobba, så nu ville vi göra något annorlunda och använda cykeln som själva medlet för träffen.

Tillsammans med Abloc skulle den här träffen bli en cykelupplevelse för alla deltagare. Förmiddagen innebar en 40 kilometer lång cykeltur på lantliga vägar utanför Huskvarna och efter lunch fortsatte cykelturen tillbaka till Huskvarna – med den klassiska backen Klevaliden som avslutning.
    – Att cykla är en social grej och vad blir mer socialt på en sponsorträff för Vätternrundan än att cykla tillsammans? säger Ulrika och fortsätter med ett leende:
    – Men om alla väljer att cykla uppför Klevaliden får vi se. Det är lite olika nivåer på cyklandet…

Innan den första cykelturen berättade förre elitcyklisten Mattias Carlsson, som nu arbetar på Abloc, om sin cykelkarriär och gav goda råd, tips och idéer om att cykla i klunga. Efter avklarade cykelpass berättade Ulrika Smith Svenstedt om sommarens evenemang i Motala, Cykelveckan, och partnerna fick berätta om sina engagemang och arrangemang.
    – Vi har ju alla Vätternrundan gemensamt, så det här är ett utmärkt sätt för oss att hitta nya samarbetsvägar tillsammans, säger Ulrika.
    – Dessutom har vi nya partner till Vätternrundan och då är en sådan här sammankomst perfekt för att lära känna sina partnerkollegor.

Om någon undrar hur trion från Blocket klarade av hemresan, så kan vi avslöja att hemresan till Stockholm gick smidigare än resan till Huskvarna.
    – Vi har ett möte tidigt dagen efter partnerträffen, så jag har precis bokat en bil, säger Tero och ler nöjt.

Text: Thomas Bergkvist
Foto: Dennis Safian


Medverkande sponsorer under träffen i Huskvarna:
RaceONE
Bianchi
Craft
Stadium
Blocket
Adria
Skoda
Thule
Enervit
Folksam