Artikel

Röststark hejaklack mitt i Hjo

2016-06-18

Hjos ivrigaste och mest röststarka hejaklack återfanns mitt på Hamngatan.
Förra året gjorde Anette Gustavsson och Veronica Bengtsson En svensk Klassiker.
Den här gången följde de Vätternrundan som hängivna supportrar.

 Anette och Veronica gav verkligen alla förbipasserande cyklister förnyade krafter genom sina glada tillrop. Det duggade nästan fler ”kom igen” och ”kämpa på” än regndroppar.
– Det betyder så mycket att folk hejar utmed banan. Man kanske inte hinner eller orkar tacka, men det är en otrolig sporre att höra stödet och få applåder, säger Veronica.
– Så därför klappar vi för alla, tillägger Anette.
Duon talar av egen erfarenhet. Förra året gjorde vännerna, från Annelund i Västergötland, En Svensk Klassiker. De vet alltså vad det innebär.

Men även om Veronicas och Anettes goda humör kom väldigt många deltagare till del var det en herre som var föremål för extra stort intresse från deras sida. Nämligen Mikael Helmersson från Ljung.
– Mikael är min svåger, avslöjar Veronica och förklarar närmare:
– Eftersom jag och Anette fixade klassikern ifjol, trots att vi är ganska otränade, fick Mikael för sig att klara av samma prestation. Han gjorde Vasaloppet så Vätternrundan är hans andra grej.
Och plötsligt dök Mikael upp utmed Hjos paradgata. Det blev ett par rejäla kramar och några uppmuntrande ord inför fortsättningen – och inte bara det:
– Nu ska vi äta ihop med Mikael. Sedan fortsätter vi till Karlsborg!

Text och Bild: Per Gustafsson