Ari Riabacke, erkänd besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet, gästar Forum Vätternrundan 2024.
Artikel

Cykling och ledarskap i fokus på Forum Vätternrundan 2024

2024-04-10

Förra årets succé Forum Vätternrundan, som lanserades i samband med Vätternrundans Cykelvecka, markerade en viktig milstolpe i att lyfta cykelns betydelse i samhället. Den 14 juni är det återigen dags att samla branschexperter, forskare, politiker, folkhälsovetare, visionärer och cykelentusiaster till en dag av insiktsfulla diskussioner och inspirerande föreläsningar. I spetsen för årets program står Ari Riabacke, en erkänd besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet.

Ari Riabacke har doktorerat i risk- och beslutsanalys och är i grunden ekonom med inriktning på organisation och ledarskap. Hans anförande är ett värdefullt tillfälle för alla som utövar ledarskap på olika nivåer. Ari Riabacke kommer att dela med sig av sina insikter under ett anförande med temat ”Allt ledarskap börjar med oss själva”, och därigenom belysa vikten av personligt ansvar och engagemang för att skapa förändring.

Årets tema är ”Cykling i ett samhällsperspektiv”. Seminariet tar upp den viktigaste forskningen i kombination med aktuella frågor som rör näringsliv, politik och idrott. Genom fördjupade samtal mellan branschexperter, visionärer, forskare och cykelentusiaster samt ett tydligt ledarskap är målet att gå från idé till handling.

– Med årets Forum Vätternrundan strävar vi efter att fortsätta vår resa att lyfta cyklingen till en ny nivå av samhällsrelevans. Vi är mycket glada över att ha Ari Riabacke med oss för att dela sin expertis och ge deltagarna insikter som kan inspirera till handling och förändring, säger Oskar Sundblad, vd Vätternrundan.

Går att delta både fysiskt och digitalt

Forum Vätternrundan 2024 arrangeras i Motala den 14 juni, i samband med starten av den 59:e Vätternrundan. Det finns även möjligheter att delta digitalt. På eftermiddagen den 13 juni arrangeras en välkomstträff för alla talare och deltagare som kommer till Motala på torsdagen. Temat är hållbarhet och det blir kvalificerat nätverkande med kunniga personer inom cyklingen.

Anmälan görs på forum.vatternrundan.se/branschseminarium

Arrangörer för Forum Vätternrundan är Motala kommun tillsammans med Vätternrundan. Medvärdar är Cykelcentrum VTI, Cykelbranschen och Sweden by Bike AB.