Artikel

Cykelprofilernas nyårslöften

2018-01-02

Nytt år, nya möjligheter. Nyårslöften används av många som tändvätska för att fylla nästkommande år med mål att sikta på. Cykla.se har pratat med cykelprofiler runt om i landet för att höra vilka löften de har att bjuda på inför 2018.

Glenn Magnusson, tidigare cykelproffs, numera egen företagare och driver Cykelaptit och webbsajten cykeltraning.se. Dessutom bloggar han på Cykla.se
”Jag kommer göra allt för att 2018 ska bli mina kunders bästa säsong hittills. Sedan hoppas jag att min son, Kim Magnusson, kommer att lyckas under sitt första proffsår och ska göra allt jag kan som cykelpappa”.

Gunilla Brynell Johansson, vd Vätternrundan.
”Jag ska cykla Tjejvättern igen! Jag trodde att jag skulle få svårt att cykla något av loppen som ansvarig. Men med fantastiska medarbetare märks det knappt att jag är i väg ett tag. Att som arrangör få delta i ett eget lopp är både roligt och nyttigt”

.

Shahrzad Kiavash, triathlet som 2012 drabbades av en sjukdom som krävde benamputation. Utnämnd till Årets Stjärnskott 2016 på Parasportgalan.
”Jag ska cykla utan att behöva prestera 100 procent, liksom ”myscykla”, till våren. Vanligtvis när jag cyklar är det med blodsmak i munnen, vilket också är härligt på sitt sätt. Men det är dags att testa annat också”.

Alexander Wetterhall, före detta proffscyklist på landsväg som nu lägger satsningen på MTB. Har cyklat Vätternrundan för Team Mustasch.
”Fler roliga träningspass! Som proffscyklist ska allt vara uppradat och strikt, och det är självklart viktigt för att bli bra, men ibland måste man ha kul också. Jag ska köra pass som bryter trenden för att få upp motivationen och ha ännu roligare. Sedan ska jag också ha mål att blicka fram emot. Det är bra för både proffs och motionärer, samtidigt som det blir enklare att motivera sig att komma ut.”

Susanne Ljungskog, före detta cykelproffs med guldmedaljer på både VM och EM. Numera driver hon Team Ljungskog, tidigare Team Sky Blue.
”Team Ljungskog ska bli 10 000 medlemmar. Vi ska främja god cykelkultur, hälsa och välmående bland kvinnor i hela riket”.

Leif Karlsson, generalsekreterare Svenska Cykelförbundet.
”Jag fick problem med hälsenan under året som varit, vilket drabbade min egen träning och tävling. Hälsenan är nu opererad och mitt nyårslöfte blir att 2018 vara tillbaka i tävlingsskick igen”.