Artikel

Cykelläger i dagarna tre avgjorde resultatet

2016-06-11

Lagom inför Tjejvättern ordnade Crescent ett cykelläger i Varberg i dagarna tre.  Ett 50-tal tjejer deltog och bland annat hjälp med att slipa på formen, lära sig olika körtekniker och tips om sittställningar. I dag sattes allt på prov.
– Det gick fantastiskt bra. Vi lyckades hålla ihop hela vägen, säger Camilla Ramstedt, från Åsa i Kungsbacka kommun.

Cykellägret riktade sig till alla som ville cykla Tjejvättern, från nybörjare till erfarna cyklister. En av dem som anmälde sig är Camilla Ramstedt, som i år cyklade loppet för första gången.
– Faktum är att jag ”upptäckte” cykeln för bara ett år sedan. Så detta är helt nytt för mig. Och nu är jag fast, säger hon.

På cykellägret fick deltagarna lyssna till intressanta föredrag om mentala strategier, öva att cykla långpass i klunga samt lära sig att hålla ihop hela vägen. Och det var just det de gjorde idag – de lyckades hålla ihop ända till mål.
– Vi delades in i tre mindre grupper, efter hur snabbt man ville cykla. I min grupp pushade och peppade vi varandra längs hela banan och hade en fantastisk gruppkänsla. Det gjorde att alla hängde med. Att alla dessutom är tjejer gör det hela mer speciellt, säger Camilla.

 3 timmar och 27 minuter efter starten kom Camillas grupp i mål. Lika taggade och glada som innan starten.
– Det här gör jag definitivt om. Redan i morgon kör jag Halvvättern. Drömmen är att ta Vätternrundan nästa år, och det ska jag se till att uppfylla.

 

Text & Bild: Qithara Inal