Artikel

CyclingClaude startar tysk blogg på Cykla.se

2017-10-18

Han driver en av Tysklands mest populära cykelbloggar.
Nu flyttar Claude Walter in sin blogg på Cykla.se.
– Det kommer att handla mest om hur man förbereder sig inför Vätternrundan, säger ”CyclingClaude”.

I våras blev Cykla.se internationell när britten Gary ”Flemingway” Fleming började blogga på sajten. Genom CyclingClaude finns nu även Tyskland representerat, ett land där cykelsporten växer kraftigt. Något som inte minst märks på antal deltagare i Vätternrundan, där Tyskland var det näst mest representerade landet – efter Sverige.
En av dessa var just Claude Walter, som i somras gjorde sin åttonde runda runt sjön.
– Det bästa är atmosfären runt loppet som skapas av de stora massorna som kommer till Motala varje år. Man kan prata med så mycket folk som är intresserat av samma sak, säger han och fortsätter:
– Sedan är det alltid spännande för man vet aldrig hur förutsättningarna är. Det gäller att alltid ha respekt innan man kommer dit. Trots att jag har gjort det åtta gånger går det inte att veta vad som väntar. Men det känns som att man gör det en gång eller så fortsätter man livet ut.

Claude cyklade mycket när han var yngre, men trappade av när andra intressen tog över. Och det var först i slutet av 00-talet som den nu 52-årige tysken återupptog cyklandet.
– Jag cyklar för att kunna njuta av livet. Så länge jag cyklar kan jag äta och dricka så mycket jag vill.

Blogga började han göra i samband med det första Vätternrundandeltagandet 2010. En blogg som stadigt har växt, och i fjol blev den framröstad som näst populäraste tyska cykelbloggen i en årlig omröstning som arrangeras av onlinebutiken Fahrrad.de. Inläggen handlar om allt ifrån produktrecensioner till lopp- och resebetraktelser.
– Det har blivit mindre och mindre om träning. Jag har märkt att det inte är så många som bryr sig om hur mycket jag cyklar, säger han och skrattar.

På Cykla.se däremot kommer det mesta att handla om Vätternrundan och hur man bör förbereda sig inför loppet.
– Vätternrundan är ett ständigt aktuellt ämne. Det kommer så många frågor om vad man ska äta, hur man ska träna och hur man ska bo. Jag kommer främst fokusera på de som ska göra loppet första gången, säger han.

Vad har du för råd till förstagångsåkare?
– Att ha en bra plan på hur man ska klara 300 kilometer och sätta upp milstolpar på vägen.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat

Claudes har redan gjort sitt första blogginlägg, vilket du hittar här. Senare finner du alla hans inlägg på cykla.se/bloggar/cycling-claude.


Claude ”Cyclingclaude” Walter

Ålder: 52.
Bor: Dietzenbach, Tyskland.
Yrke: Marknadschef.
Familj: ”En underbar partner som ger mig tid till cykling och bloggande. Samt en 14-årig son.”
Aktuell: Ny bloggare på Cykla.se.

Claudes vanliga blogg hittar du på cycling.claude.de