Artikel

Bingo! Nu kan du cykla med Bingo Rimér

2017-09-29

Vill du cykla med Team Mustasch? Du läste rätt. Tillsammans med Bingo Rimér och cykelstjärnorna Alexander Wetterhall och Saga Molin får du nu chansen att ingå i laget som kämpar mot prostatacancer.
– Jag har längtat efter en sådan här möjlighet, säger Bingo Rimér, som är inbjuden gäst i laget.

Med syftet att uppmärksamma och samla in pengar till arbetet i kampen mot prostatacancer skapades Team Mustasch inför Vätternrundan 2016. Initiativet blev en succé och i somras stod de på startlinjen igen. Åttatimmarsloppet under Vättern Bike Games blir nästa scen vi får se Team Mustasch på.
– Egentligen är det Vätternrundan som event vi lägger fokus på. Nu fick vi frågan från Vätternrundan och Vättern Bike Games om att ställa upp med ett lag till loppet och det kändes hedrande och kul. Det blir ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma insamlingen till Mustaschkampen på ett spännande och seriöst event, säger Mattias Carlsson, som ligger bakom initiativet.

I lagtävlingens mixed-klass ställer de upp med en stark uppställning i form av proffscyklisten Alexander Wetterhall, MTB-stjärnan Saga Molin samt fotografen och elitmotionären Bingo Rimér. Den fjärde platsen i laget är nu öppen att söka och Bingo tror intresset att söka blir stort.
– Det ska bli spännande att se vem den fjärde personen blir. Jag hoppas platsen går till någon med rätt värderingar, säger Bingo och fortsätter att berätta om sin medverkan:
– Det ska bli väldigt kul. Det är nytt för mig att cykla i ett sådant här sammanhang. Jag blev tillfrågad att vara med och det är en möjlighet jag gått runt och längtat efter. Att vara en del av Team Mustasch är hur häftigt som helst. Det är toppatleter jag ska cykla med, så jag blir jokern i leken.

Det är inte första gången Bingo hoppar upp på cykelsadeln. I somras cyklade han Vätternrundan, något som verkar ha gett mersmak. Loppet avgörs på en fyra kilometer lång bana där lagen ska cykla så många varv som möjligt under åtta timmar. En utmaning Bingo ser fram emot.
– Det ska bli jättekul. Sådana här tillställningar brukar vara så välorganiserade och det ska bli roligt att prova på något nytt och träffa nya härliga människor. Det ska även bli kul att introducera min son, Ringo, i den här världen. Jag försöker styra hans uppmärksamhet från fotboll till andra saker, och då är cykeln perfekt. Det är ett härligt community.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Vill du cykla med Bingo, Saga och Alexander? Då mailar du en motivering varför just du passar in i laget till: laget@vatternbikegames.se.
Utöver startplatsen står Team Mustasch för bland annat cykelkläder, ”after bike”-biljett och hotellövernattning.