Summer Kid – Bike är årets officiella Vätternrundanlåt.
Karolina Nordman och Martin Eriksson i bandet Summer Kid.
Artikel

Bike – årets officiella Vätternrundanlåt

2018-06-15

Att bli ett med sin cykel och färdas snabbt fram längs gator och torg. Det är känslan popgruppen Summer Kid vill förmedla med låten ”Bike”. Under lördagen uppträder bandet på Stadsparksscenen i Motala för att hylla cykeln.
– Låten handlar om en magisk sommarkväll i Sverige när man träffar någon man vill cykla med, säger Karolina Nordman som sjunger i bandet.

We ride our bikes. Yeah, yeah, yeah.

Det är svårt att inte gunga med när Summer Kids hitlåt ”Bike” ljuder ur högtalarna. Karolina Nordman och Martin Eriksson har gjort stor succé på den svenska popscenen med bland annat en långvarig topp 10-placering på P3 Osignat. På lördag uppträder Faluduon på stora scenen i Motala.
– Jag hoppas att folk blir peppade och får energi av att höra låten. Det känns som att det är på tiden att cykeln får en hyllningslåt. När vi skrev den kände vi direkt att det är en låt som det kommer att gå bra för. Vi är båda galna i cyklar, det är en bra pryl på många sätt. Inte minst miljömässigt, säger Karolina.

Idén till låten, beskriver Karolina, kom en härlig vårdag för ett par år sedan när hon var ute på promenad och fick syn på några cyklister som kom farande.
– Man är så snygg när man cyklar. Känslan av att färdas snabbt fram och bli ett med sin cykel, den frihetskänslan. Jag tycker att cykeln behöver lyftas mer.
– Låten handlar om en magisk sommarkväll i Sverige när man träffar någon man vill cykla med. Man kanske cyklar förbi någon man blir förtjust i och tänker att ”vi borde cykla tillsammans”. Det är en poetisk berättelse om en underbar sommardag.

Karolina och Martin har en nära relation till cykling. De ser sig dock mer som glada motionärer än tävlingscyklister.
– Det är det absolut bästa transportmedlet som finns. Vi brukar ofta hyra cyklar när vi besöker nya städer, man upptäcker så mycket mer med dem. Det är bra för både kropp och miljö, säger Karolina.

Text: Johan Fransson
Foto: Summer Kid


Summer Kid

Bandet gjorde braksuccé på P3 Osignat och låten ”Bike” låg högt upp i toppen bland de mest önskade och spelade låtarna. Gruppnamnet Summer Kid ska förmedla glädje och impulsivitet, en barnkänsla även bland vuxna.

På lördag mellan klockan 13.00 och 13.30 spelar bandet på Motala Stadsparks scen.


Fler tips på cykellåtar

Queen – Bicycle race
Red Hot Chili Peppers – Bicycle song
Pink Floyd – Bike
Kraftwerk – Tour de France
Vampire Weekend – Obvious bicycle
Nationalteatern – Vi cyklar runt i världen
Pugh Rogefeldt – Cykelsemester
Danne Stråhed – Cykeln e nyckelen