Artikel

Åttatimmarsloppet är i rullning

2017-10-07

Vättern Bike Games åttatimmarslopp är igång. Smala skogsstråk, höga stigningar och täta kurvor ska deltagarna ta sig igenom, hela dagen.
– Fasen vad roligt det här är, säger Bingo Rimér i Team Mustasch.

Klockan nio gick startskottet för lagtävlingen på Dunteberget. Efter regelgenomgång och uppvärmning stod ett 50-tal cyklister på startlinjen för att fajtas på banan. Först ut i Team Mustasch var cykelproffset Alexander Wetterhall.
– Han gör det ju så bra. Redan på första varvet drog han ifrån de andra. Saga Molin kommer säkert göra det lika bra. Men jag och Ingo Deters sätter ingen press på oss själva, säger Bingo.

Väl efter första växlingen var det en positiv Alexander Wetterhall som berömde banan och arrangören.
– Jag gillar banan. Den är ganska enkel, men framför allt rolig. För publiken går det att följa stora delar av loppet så de har fått ihop den bra. Det blir en härlig dag, allt är bra uppstyrt, säger han.

Ledningen Alexander gav sitt lag på sin sträcka var ordentlig. Redan på första varvet fick han en lucka.
– Ja, jag lyckades köra ifrån övriga gänget tidigt och sen tror jag att jag drygade ut ledningen hela vägen. Nu växlade jag till Saga som kommer göra det här jättebra. Det ska bli skönt att vila någon timme eller två innan det är dags igen.

I De rullande endorfinisternas depå slipar Madelene Burgström och Kristoffer Erlandsson på sista detaljerna innan det är dags för växling.
– Det ska bli riktigt roligt. Banan ser bra ut och det verkar som att det går bra för Rickard ute på banan. Vi tappade en lagkamrat i sista stund, så vi blir tre som cyklar i dag. Men det gör ingenting, det innebär mer cykling för oss, säger Madelene.

Text och foto: Johan Fransson