Även i år finns Carlsberg på plats under Vätternrundan för att bland annat dela ut alkoholfri öl till alla deltagare efter målgången. Även i år finns Carlsberg på plats under Vätternrundan för att bland annat dela ut alkoholfri öl till alla deltagare efter målgången.
Hoppy Lager är en nyhet i Carlsbergs alkoholfria sortiment. Hoppy Lager är en nyhet i Carlsbergs alkoholfria sortiment.
Sponsrad artikel

Alkoholfri öl hjälper cyklisterna med återhämtningen

2023-05-26

Hör alkoholfri öl och sport ihop? Ja, om du frågar Vätternrundans partner Carlsberg. I Motala finns de på plats för att bjuda deltagarna på alkoholfri öl efter målgången.
    – Det är en bra och naturlig återhämtningsprodukt efter en fysisk prestation, säger Christel von Schantz, marknadschef på Carlsberg.

Carlsberg har haft en koppling till idrott och stora evenemang under många år. Sedan 2020 är de också partner till Vätternrundan.
    – Carlsberg konsumeras och serveras ofta i en social kontext. Där folk umgås och mår bra tillsammans, exempelvis vid en fotbollsmatch eller konsert. Men vi vill också finnas på evenemang där människor själva är aktiva – då är cykling ett bra sammanhang. Att driva den alkoholfria produktportföljen är viktig i vårt sociala hållbarhetsarbete, säger Christel von Schantz.
   
– Dessutom är alkoholfri öl en riktigt bra återhämtningsdryck tack vare dess naturliga innehåll av vatten, kolhydrater, antioxidanter, mineraler och vitaminer som kroppen behöver efter ett träningspass eller ett lopp.

Ny smakfull alkoholfri lager med mer humle

Under Cykelveckan får alla cyklister ett välförtjänt guld precis efter målgång, i form av en svalkande Carlsberg Alcohol Free. Dessutom kommer Carlsberg precis som i fjol att bjuda in till en After Bike på restaurang Sjöbris, som ligger i anslutning till målområdet. Utöver god mat och dryck serveras där även rafflande upploppsvyer.
    Carlsberg kommer också att ha ett eget eventområde i målområdet. Där bjuds det på härligt, avslappnande solstolshäng samtidigt som du kan njuta av ditt målgångsöl och passa på att provsmaka Carlsbergs nya alkoholfria öl, Hoppy Lager.
    – Det är en smakfull lager som är väldigt uppfriskande och ger variation till vårt övriga utbud. Den har mer humle i sig, vilket tillför ytterligare smak utan att bli allt för besk.

När Carlsberg introducerade alkoholfri öl 2006 var de först på marknaden. Då var omsättningen låg och den formen av öl sågs mest som ”ett nödvändigt ont” för de som skulle köra bil. Nu är det helt annorlunda. De senaste åren har försäljningen exploderat, något som har inneburit en ökad satsning på det sortimentet för Carlsberg.
    – Det finns verkligen många tillfällen när en alkoholfri öl passar bra, både under och efter aktiviteter. Att den dessutom är en fantastiskt god måltidsdryck gör att många har hittat in i kategorin. Men det finns fortfarande vissa som tycker att alkoholfri öl smakar lite för lite.

Kan erbjuda smakrika varianter även utan alkohol

Det hoppas Carlsberg att lanseringen av Hoppy Lager ska ändra på.
    – Vi kände att vi ville komma med något nytt efter drygt 15 år på marknaden och vi upplever att våra kunder också förväntar sig det. Alkohol är en smakbärare i sig, men med vår teknik och receptutveckling kan vi erbjuda riktigt smakrika varianter även utan alkohol.

After Bike på restaurang Sjöbris

Med bästa läget vid målgången av Vätternrundan ligger restaurang Sjöbris där man kan ta del av Carlsbergs After Bike! Hit är alla välkomna att uppleva cykelfesten på bästa tänkbara plats, såväl cyklister som supportrar.

Öppettider: 11–23 varje dag under Cykelveckan.
Adress: Repslagaregatan 1, 591 30 Motala.