Ola Hallberg, distriktschef och säljare på Carlsberg. Ola Hallberg, distriktschef och säljare på Carlsberg.
Utöver sin uppskattade ”After Bike” på restaurang Sjöbris, som är öppet hela Cykelveckan. Öppnar Carlsberg upp sin ”hang out”-yta den 14-15 juni 2024, för såväl cyklister som supportrar. Utöver sin uppskattade ”After Bike” på restaurang Sjöbris, som är öppet hela Cykelveckan. Öppnar Carlsberg upp sin ”hang out”-yta den 14-15 juni 2024, för såväl cyklister som supportrar.
Under vårens Fikarunda med Vätternrundan återhämtade sig deltagarna med en Carlsberg Alcohol Free. Under vårens Fikarunda med Vätternrundan återhämtade sig deltagarna med en Carlsberg Alcohol Free. Foto: Christopher Lanaway/Vätternrundan
Sponsrad artikel

Är alkoholfri öl bra för återhämtningen?

2024-05-17

Fler återhämtar sig med en alkoholfri öl efter träningen. Det menar Ola Hallberg, en av de första Sub 7-cyklisterna på Vätternrundan år 2011. Som även var med när Carlsberg blev först på marknaden med segmentet alkoholfri öl år 2006.

– Alkoholfri öl innehåller flera av de mineraler och vitaminer som kroppen vill ha efter ett träningspass eller cykellopp. Dessutom får du i dig kolhydrater och antioxidanter, säger Ola Hallberg, distriktschef och säljare på Carlsberg.

När Carlsberg introducerade den alkoholfria ölen på marknaden var omsättningen låg. Men idag är Carlsberg inte ensamma om att tycka att alkoholfritt är ett bättre val.

– Idag är den alkoholfria ölen väl accepterad. Det är inte bara vi på Carlsberg som tycker att det som är bra kan bli bättre med en alkoholfri öl.

Under de senaste åren har försäljningen av alkoholfri öl stigit rekordartat – samtidigt som intresset för motionscykling skjutit i höjden. Under 2023 slog Carlsberg Sverige sitt eget rekord med en försäljning på drygt nio miljoner liter i dagligvaruhandeln.

Fler fördelar och tillfällen med en alkoholfri öl efter träningen

Att driva den alkoholfria produktportföljen är viktigt i Carlsbergs sociala hållbarhetsarbete. Vår fysiska och sociala miljö spelar roll för vårt välbefinnande.

Genom att erbjuda en alkoholfri öl som kan vara bra för mer än vår fysiska hälsa – hoppas Carlsberg kunna bidra till en bättre omgivning.

– Jag och mina vänner samlas ofta, efter att vi varit ute och cyklat, för en så kallad ’After Bike’ hemma hos mig. Det är inte bara det att man får i sig den perfekta återhämtningsdrycken, utan man får någonting att samlas kring. Att dricka och samtidigt summera vad man gått igenom under rundan –tillsammans, fortsätter Ola som exempel.

”Perfekta återhämtningsdrycken efter Vätternrundans målgång”

Även i samband med Cykelveckan har Ola goda minnen från Carlsbergs årliga After Bike som hålls på Restaurang Sjöbris.

– Det är alltid gott att få sig en alkoholfri öl efter målgång. Ölen är ett bra val både för smaken och ger god återhämtning med sina ingredienser. Man väljer ölen både för dess smak och ingredienser med bra egenskaper för återhämtning.

Vilken är din favorit i sortimentet av alkoholfria öler?

– Carlsberg Hoppy Lager, en uppfriskande och smakfull alkoholfri lager med mer humle som lanserades förra året. Även fast Carlsberg Alcohol Free är Sveriges största alkoholfria öl är det uppskattat med nya alkoholfria tillskott på marknaden avslutar Ola Hallberg.

Text: Ebba Envall
Foto: Privat/Christopher Lanaway/Vätternrundan

”After Bike” 2.0 på restaurang Sjöbris

Med bästa läget vid målgången ligger restaurang Sjöbris, där kan du ta del av Carlsbergs After Bike under hela Cykelveckan! Hit är alla välkomna att uppleva cykelfesten, såväl cyklister som supportrar. Lyssna till liveband och var med och tävla i musikquiz.

Öppettider Cykelveckan 2024: från 11:00

Aktivitet fredag 7 juni: Bluelights.
Aktivitet lördag 8 juni: Musikquiz med Ulrika Elofsson.
Aktivitet lördag 15 juni: Jonny med fler och Allsång för alla.

Adress: Repslagaregatan 1, 591 30 Motala.

”Guld till alla” vid målgång

I samband med målgången under Cykelveckan 2024 delar Carlsberg ut Carlsberg Alcohol Free, Sveriges populäraste alkoholfria öl.

Mellan den 14–15 juni, kl. 10.00-22.00, öppnar Carlsberg upp till ”hang out”  för cyklister och supportrar. På andra sidan målgången, mitt emot restaurang Sjöbris, kan du ta det lugnt i solstolar och dricka en kall alkoholfri öl. Här kommer du även kunna testa den nya alkoholfria nyheten Carlsberg Hoppy Lager.

Fler tillfällen att kombinera träning och alkoholfritt

Vätternrundan, tillsammans med flertalet partners, anordnar en mängd ledarledda gruppcyklingar runt om i landet – året runt. Dessa avslutas med en välförtjänt alkoholfritt öl från Carlsberg. Tillsammans med Abloc/Guided Heroes kommer fler träningsrundor att anordnas under hösten för den som är sugen. Håll koll på schemat här.