Artikel

Rekord för årets Spin of Hope: “Fantastiskt”

2017-04-06

Spin of Hope växer kraftigt. Årets evenemang slog alla tidigare rekord. 
30 000 personer cyklade och över 6 miljoner kronor samlades in till Barncancerfonden.
– Det känns helt fantastiskt att det finns ett sånt engagemang, säger Sanna Friborg, projektledare på Barncancerfonden.

I år hölls Spin of Hope för nionde gången och för nionde året i rad blev det ett nytt insamlingsrekord. På över 90 platser runt om i landet samlades cyklister för att hålla en spinningcykel i gång under tolv timmar och samtidigt bidra till Barncancerfonden.
– Vi är otroligt ödmjuka och tacksamma att folk lägger ner sin tid i detta. Både de som cyklar, men även anläggningarna som gör så mycket, säger Sanna Friborg.

Sanna besökte Lidköping där sex olika gym gick samman och genomförde ett jättearrangemang i Idrottens hus.  Tillsammans höll de i gång 149 cyklar under dagen och bidrog till ungefär en tiondel av insamlingen.
– Hela staden hjälpte till och stämningen var helt fantastiskt. Nu har de redan bokat lokal inför nästa år, säger Sanna Friborg.

Vanligen går Barncancerfondens insamlade pengar till forskning. Men de medel som kommer in via Spin of Hope går direkt till Barncancerfondens sex barncancerföreningar, som på olika sätt stöttar familjer vars barn drabbas av cancer.

Totalt har Spin of Hope samlat in över 31 miljoner kronor under de nio år som eventet har funnits.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Pressbild


Spin of Hope

Spin of Hope går ut på att tillammans med kompisar, familj eller arbetskamrater hålla i gång en spinningcykel under tolv timmar.

Det är ett evenemang som finns till för att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfondens lokala föreningar.

Spin of Hope har arrangerats årligen sedan 2008.