Artikel

Cykla snabbt och snyggt med Skoda

2017-12-08

Drömmer du om en riktigt bra uppladdning inför Vätternrundan? Nu har du chansen att söka till Skoda Cycling Team, som för femte året i rad satsar på en tid under åtta timmar.
– Vi uppmuntrar alla att söka, oavsett ålder, kön och förutsättningar, säger Erik Gustafsson, press- och sponsoransvarig på Skoda.

Få bilmärken associeras så starkt med cykelsporten som Skoda. Företaget startades som en cykeltillverkare 1895 och har under lång tid sponsrat cykling på olika sätt. 2018 blir femte året i rad de sätter samman ett team som tillsammans cyklar för att nå en tid under åtta timmar på Vätternrundan.
– Allting startade i samband med att vi blev partner till Vätternrundan. Sedan dess har vi varje år rekryterat 15 motionärer till ett 30-mannalag. De övriga i teamet är handplockade ambassadörer som antingen tävlar inom cykling eller lägger ett stort engagemang i sporten, säger Erik Gustafsson.

Inför 2018 års lopp har anmälan öppnat tidigare än någonsin och förhoppningen är att ha laget klart i mitten av januari.
– Det är ett pågående arbete med rekryterna. Vi läser ansökningar hela tiden. Redan nu har vi fått ett fantastiskt gensvar och det är hedrande att vi varje år lyckas skapa en åtråvärd samling glada och duktiga motionärer. Förra året fick vi in 1600 ansökningar och det är vi väldigt stolta över. Vätternrundan är en jättebra knytpunkt och har en speciell plats i alla svenska cyklisters hjärtan.

Skoda Cycling Team satsar hårt på att ge alla deltagare förutsättningarna som krävs för att nå måltiden för loppet. På vägen dit hålls träffar, fystester och träningar.
– Vi uppmuntrar cyklister från hela Sverige att ansöka till laget och strävar efter en bra geografisk spridning. Därför ger vår tränare, Mattias Reck, också individuellt anpassade träningsprogram som alla kan följa på distans.

– Vi har haft samma tidsmål under alla år. Vi är inte intresserade av att hitta 15 urstarka cyklister, utan satsar hellre på en blandning av personer vad gäller ålder, kön och förutsättningar. Har man en grundfysik och får rätt uppladdning är åtta timmar runt Vättern en tid som går att nå.

Text: Johan Fransson
Foto: Valentin Baat


Skoda cyCling team

Anmälan till laget sker på www.welovecycling.se. Vidare får du fylla i uppgifter om din cykling via mail. De 15 rekryter som väljs ut får ett personligt träningsprogram, cykelkläder och säkerhetsutrustning.