Artikel

”Blev precis så bra vi hoppades på”

2017-10-09

Premiären är avklarad. Tre dagars cykelfest gav arrangör, publik och deltagare en helg att minnas långt framöver.
– Jag är övertygad om att vi fortsätter med Vättern Bike Games, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd på Vätternrundan.

En helg innehållande bland annat ett svenskt mästerskap, trialuppvisning och cyclocross är till ända. Evenemanget på Dunteberget lämnar god eftersmak och arrangören kommer kunna titta tillbaka på en lyckad premiärupplaga.
– Det blev precis så bra vi hoppades på, om inte ännu bättre. Att vi lyckades samla så många cykelgrenar på samma arena tror jag var uppskattat och bra för sporten, säger Gunilla

Nadine Kåmark var stort affischnamn inför helgen och kammade hem förstaplatsen i sin gren. Som ensam tjej i A-klassen i trial var Nadine säkerheten själv på cykeln.
– Det känns jättebra, det är alltid kul att vinna. Banan och hindren passade mig och jag är nöjd med mina åk, säger hon och pratar gott om helgen:
– Evenemanget var väldigt roligt. Förhoppningsvis växer det här med åren och kan locka ännu mer folk.

Nu väntar utvärdering av årets tävlingar. Gunilla Brynell-Johansson pratade med såväl deltagare som publik om upplevelsen och kan konstatera positiva gensvar.
– Nu ska vi sammanställa alla intryck och se över vad som kan förbättras. I detta nu, med den potential ett sådant här evenemang har, är jag övertygad om att vi kommer fortsätta med det här konceptet, säger hon.

Text och foto: Johan Fransson