Artikel

Åttatimmarsloppet – en succé på Vättern Bike Games

2017-10-07

Taktik, spurter och glädje. Åttatimmarsloppet innehöll allt ett bra cykelrace ska innehålla.
– Vilken dag det varit, det blev bara roligare och roligare, säger Bingo Rimér.

 Med blandade målsättningar kom närmare 50 lag till start tidigare i morse. Åtta timmar senare var det färdigåkt. Längs med banan stod massvis med folk och hejade glatt på cyklisterna.
– Vad roligt det är att se engagemanget åkarna visar. Det är full koncentration i varenda kurva. Vi hade inte tänkt stanna så länge egentligen, men det är svårt att slita sig, säger Ann Johansson.

Med nästan ett helt varv till godo utropades Motala AIF CK som segrare i mixed-klassen. Totalt hann de cykla 38 varv på den 4,5 kilometer långa banan. Team Mustasch, med Alexander Wetterhall i spetsen, låg länge bra till i resultatlistan. I slutändan räckte det inte hela vägen och de hamnade strax utanför pallplats. Alexander däremot, han fick ta plats vid prisutdelningen ändå.
– Ja, jag vann både snabbaste varvtiden och spurtpris. Det var så klart kul. Men hela dagen har varit rolig. Vi har fungerat jättebra i laget och alla har bidragit. Att ha varit här i dag är ingenting jag ångrar, hela min familj har varit med och det har fungerat bra, säger Alexander.

Även Ingo Deters, som vann sin plats i Team Mustasch, var nöjd med dagen. I tältet bryggde han Duntebergets godaste kaffe och sken som en solstråle under alla åtta timmarna.

Gladast av alla efter åtta timmar var ändå Bingo Rimér. Sista varvet, där han cyklade under 15 minuter, var hans bästa.
– Jag gjorde det! De andra trodde inte jag skulle klara att cykla så fort, men jag lyckades. Vilken dag det här har varit. Jag är ingenting annat än imponerad av hur bra allting har fungerat. Banan var tuff, men efterhand lärde jag mig och då blev det roligare och roligare, säger Bingo.

 Text och foto: Johan Fransson


 Vinnare åttatimmarsloppet

Mixed-klass: Motala AIF CK, 38 varv.
Damklass: Team Göteborg, 32 varv.
Herrklass: Sportson Motala, 41 varv.