Vätternrundan 2017, målet i Motala, Foto: Petter Blomberg
Artikel

Sista chansen för intresseanmälan till Vätternrundan 2018

2017-10-20

Vill du cykla Vätternrundan 2018? Då gäller det att passa på. På måndag stänger intresseanmälan till nästa års lopp.
– Det blir spännande att se hur intresset för Vätternrundan 2018 ser ut, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan.

För att du ska få chansen att cykla Vätternrundan 2018 behöver du skicka in en intresseanmälan. Vid midnatt på måndag, den 23 oktober, går tiden för intresseanmälan ut.
– Vad vi vet just nu är att antalet registreringar ligger i paritet med tidigare år. Allt fler har is i magen och gör sina anmälningar sent. För oss handlar det inte om att få in många anmälningar på kort tid, utan vi ser hellre att vi får in många ansökningar under hela ansökningsperioden, säger Sven.

Anledningen till att det finns en intresseanmälan är det tryck som skapats tidigare år.
– Det har varit hysteri kring anmälan, många har anmält sig på kort tid. För att systemet ska hålla har vi behövt en förregistrering där man skapar ett konto och får en kod. När den riktiga anmälan sedan öppnar skriver man bara i koden och trycker på anmäl. Vi är trygga med processen och folk börjar också förstå hur det fungerar. Vi har fått mycket bra feedback från cyklisterna.

Den 25 oktober klockan 19.00 öppnas huvudanmälan och Vätternrundan är förväntansfulla.
– Vi är spända och nyfikna på hur intresset ser ut. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att cykla. Samtidigt har vi ett tak för hur många vi kan ta med. Det taket tillsammans med en uppskattning om hur många som inte kommer till start, trots anmälan, ligger i våra beräkningar. Vi hoppas på många anmälningar även i år.

Efter anmälan skickas besked om startplats ut inom 24 timmar. En deltagaravgift inbetald innan 1 november blir sedan bekräftelsen på 300 kilometers cykelnjutning nästa sommar.

Text: Johan Fransson
Foto: Vätternrundan


Anmälningstider

Intresseanmälan: stängs måndagen den 23 oktober vid midnatt.
Huvudanmälan: öppnas onsdagen den 25 oktober klockan 19.00.
Bekräftelse: inom 24 timmar från att en huvudanmälan skickats in får man besked om tilldelning av startplats. Därefter har alla fram till den 1 november på sig att betala in anmälningsavgifter som fungerar som bekräftelse för deltagande i Vätternrundan 2018.
Anmälan sker på http://vatternrundan.se.