Video

Team L’Echelon Black & Gold snabbast i Tjejvättern

Först i mål och snabbast av alla grupper i Tjejvättern var Team L’Echelon Black & Gold. 2 timmar och 32 minuter tog de sig runt de 10 milen. Och med det tangerade de banrekordet!

Förra året cyklade Team L’Echelon Black & Gold på 2 timmar och 33 minuter. Efter målgång sa de direkt ”nästa år ska vi ta banrekord”.

Med det i sikte har gruppen tränat hårt tillsammans under hela året. I morse gav sig gruppen i väg 07.30 i den 34:e upplagan av Tjejvättern. Exakt 2 timmar och 32 minuter senare korsade de mållinjen. Samma tid som existerande banrekord alltså.

– Planen var att ta det ganska lugnt upp till Omberg, kör hyfsat hårt i Omberg, sedan bomba nedför och köra riktigt snabbt i medvinden, berättar Mari Louise Lundberg, en av tjejerna i teamet.

Sagt och gjort. Men en jobbig sidovind på senare delen av banan gjorde att de inte lyckades ta sig i mål på drömtiden. Deppigt? Inte alls!

– Vi har haft en fantastisk dag och jag är jättenöjd! Vi har kämpat hårt och samarbetat på hög nivå. Ibland var vi uppe i 52 kilometer i timman… nästa är år vi tillbaka igen! Vi vill gärna både köra Tjejvättern och Halvvättern.

Vad är det som gör cykling så roligt?

– Det är en fantastisk gemenskap och vi stöttar varandra. Och det så roligt att se när teamkamraterna utvecklas.