Blogg

Get the dirty job done

Jag har en förmåga att bygga volym – ungefär direkt när jag tittar på en vikt. Jag behöver styrkan inte volymen och kör tungt. Annie beordrar cykelstyrka och jag följer. Antingen högrepetivt eller tungt och få repetitioner.

Knäböj, marklyft och bål.  Pernilla coachar genialiskt och jag kör.

Jag tänkte att jag 2015 ska dela med mig mer hur jag kör min egen träning, vad tycker ni, hiss eller diss?

 

Vill du ha inspiration till ett pass – kolla nedan:

> Uppvärmning och sedan pang på med hyfsat lång vila.

> 4×5 knäböj (värm upp med lättare vikt 1×10-15)

> 4×5 marklyft (samma som ovan – ett set lättare)

> 4×5 utfall / ben ( samma som ovan ett set lättare per ben)

> Finnen och avsluta med hollow rock där du rör dig fram och bak

[insert]jessica-claren-11[/insert]

[insert]jessica-claren-12[/insert]

[insert]jessica-claren-4[/insert]

[insert]jessica-claren-7[/insert]

[insert]jessica-claren-5[/insert]

Cykelsnack med Jessica Clarén

Nike Master Trainer med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserikaste träningsbloggare.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk en liten härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade idrottsmedicin, nutrition, biomekanik och diverse andra kurser under 7 år i norrland landade sedan i Stockholm. Tog examen som Interactive Art Director på Hyper Island. Och står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började instruera 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt.

Hon är idag Nike Trainer, instruerar klasser, utbildar för SportsClub Education och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor.

2013 satte hon sig på sadeln utomhus och upptäckte att det där med att cykla är ganska kul. I år 2014 startade hon She Rides – en community för alla som cyklar.

Hon lever med passion i allt hon gör och hennes ben är lika starka och uthålliga som hennes stora hjärta. 2013 tog hon SM-guld i lag i tempo.

Äventyrslysten som hon är är hon tokigt förtjust i frihetskänslan. Hon jagar den jämt i skidåkning, löparturer och på yogamattan. Just nu sitter hon mycket på sin mtb och susar fram över rötter och mjuka skogsstigar.

Jessica tar löpande uppdrag och är en sann entreprenörssjäl.