Blogg

Cykelvasan 2014 – korta versionen

Korta race-rapporten i bilen på väg hem mot Stockholm med Cykelvasan 2014 i benen.

  • Jag är så himla stolt över alla tjejer som körde för She Rides idag. Ni rockar – något så ofantligt att min själ skuttar av lycka.
  • Himlen öppnade sig när vi rullade ner mot start. Plaskvåt. Inte så bra start, men härlig temperatur under 10 grader som sedan höll sig runt där under hela loppet. Jag trivs när det är lite friskt.
  • Äntligen kramas med Elna i startfållan.
  • Och en stor eloge och heja hurra till Vasaloppsorganisationen (pjuh, långt ord) för att ni satte alla damer i tävlingsklass i en egen grupp.
  • Dessutom ett till HURRA för alla fantastiska funktionärer och publik längs banan som är så positiva att man blir lycklig.
  • Amiras tjejer som är så himla sköna och ville ha en hälsning från målområdet (se bild).
  • Dessutom Amira du får nog dagens bragdmedalj som vurpade och körde med en fraktur i axeln in i mål. Starka kvinna.
  • Alla killar som peppade och hejade under loppet – TACK!
  • Min cykel. Alltså jag älskar den. Vi hade en bra dag ihop idag.
  • Jag är nöjd. Banan innehöll ännu mindre asfalt och var blöt. Jag hade lerkakor i håret under hjälmen, tjusigt värre. Jag ville köra lite snabbare – men det vill man alltid. Kände mig dock stark idag och den känslan är obeskrivlig. Så visst kanske kanske man hade kunnat krama ut lite till.

[insert]

cykelvasan 2014

 

[/insert]

Cykelsnack med Jessica Clarén

Nike Master Trainer med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserikaste träningsbloggare.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk en liten härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade idrottsmedicin, nutrition, biomekanik och diverse andra kurser under 7 år i norrland landade sedan i Stockholm. Tog examen som Interactive Art Director på Hyper Island. Och står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började instruera 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt.

Hon är idag Nike Trainer, instruerar klasser, utbildar för SportsClub Education och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor.

2013 satte hon sig på sadeln utomhus och upptäckte att det där med att cykla är ganska kul. I år 2014 startade hon She Rides – en community för alla som cyklar.

Hon lever med passion i allt hon gör och hennes ben är lika starka och uthålliga som hennes stora hjärta. 2013 tog hon SM-guld i lag i tempo.

Äventyrslysten som hon är är hon tokigt förtjust i frihetskänslan. Hon jagar den jämt i skidåkning, löparturer och på yogamattan. Just nu sitter hon mycket på sin mtb och susar fram över rötter och mjuka skogsstigar.

Jessica tar löpande uppdrag och är en sann entreprenörssjäl.