Blogg

I år cyklar och livesänder jag för Mustaschkampen

I år kör jag  Vätternrundan med Team Mustasch vilket jag är otroligt stolt och glad över! Jag kommer köra med 9 gänget och vi startar runt gryningen (exakt tid har jag faktiskt inte koll på) vilket betyder att vi siktar på att vara i mål så vi kan hinna vinka av 7 teamet innan de rullar ut ur Motala vid lunch på Lördag. Vi kommer att livesända vår resa runt sjön i Vätternrundans kanaler så ni som inte cyklar själva har möjligheten att följa oss på vår utmaning. Kameran sitter på mig så har ni tur så kommer ni att underhållas med lite skönsång när orken tryter.  🙂

I fredags kom teamkittet och jag tycker det är galet snyggt!

Var nere i trakterna kring Motala i helgen för att paddla i Vätterns norra skärgård. Väldigt vacker del av Vättern med kristallklart vatten och många mysiga öar med klippor att stiga iland på och lapa i sig lite sol. Rekommenderar det starkt om ni är sugna på att låta cykeln stå en dag och njuta av sommaren. Bra träning är det också! Super smidigt att hyra kajak av Vätternkajak som har självservice boxar vid bland annat Olshammar  som ligger en bit från Askersund, bara att hämta ut kajakerna och tillbehören från kajalcentralen och bege sig ut.

När jag ändå var i trakterna och hade cykeln med mig så passade jag på att ansluta till MAIFs söndagscykling. Hade en tanke först att cykla själv men att cykla tillsammans är ju så mycket trevligare. Det var väldigt kul att få återse så många kända ansikten och tack för det varma mottagandet!

Det blev en väldigt trevlig söndagstur, propaganda cykling över slätterna i gassande solsken. Helt galet bra faktiskt, cykling blir nog inte bättre än just så. Magiskt att rulla fram längs små slingriga vägar med blommande vallmo och blåklint i åkerkanterna som vajade i vinden.

Det blev en skön formkoll inför den stundande cykelveckan, kände mig stark och benen var pigga. Pulsen höll sig stadig och droppade snabbt efter förning och mina fötter domnade inte bort som tidigare. Haft lite strul med vänster vad som känts stel och en fot som smärtsamt domnat bort efter ett par mil. Tack Johan för att du justerade min kloss, vilken jädrans skillnad någon millimeter kan göra! Min vad känns nu som ny och även om det stack lite ut i tårna så var det inte ens i närheten av hur smärtsamt det stundtals var under Skandisloppet för några veckor sen. TACK!

Jag åker ner till Mota igen nu på fredag och kickar igång cykelveckan 2018 med MTB-Vättern. Känner mig riktigt taggad, ska bli kul och köra den nya (förlängda) bansträckningen. Cyklar sen tjejvättern på lördag men har inte bestämt mig än om jag ska cykla halvvättern på söndag. Vet inte om det är för nära inpå nu när jag 5 dagar senare ska cykla 30mil ganska så snabbt. Gick ju visserligen bra förra året men…hmm men som sagt, inte bestämt mig än.

Så på rundan cyklar vi inte bara för att det är skoj utan vi cyklar också för en otroligt viktig sak, mustaschkampen 2018. Vi cyklar i kampen mot prostatacancer.

Alla bäckar små, så snälla du bidra med en donation till vår insamling för forskningen genom att swisha valfritt belopp till 1232705069 eller gå in på :  https://se.betternow.org/fundraisers/abloc-mustasch-challenge-2018

TACK!

Vi ses i Motala

/ Madde

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!